Hízik a jég a Fő téren – hétfőtől várják a korcsolyázókat


2014-12-27 18:46:51  | cikk: HuHa  | 


Hízik a jég a Fő téren – hétfőtől várják a korcsolyázókat főképe
A tervek szerint hétfő délelőtt megnyílik a Fő téri jégpálya. A Boroszlán Zrt. és a Városgondnokság szakemberei már múlt héten megkezdték a pálya előkészítését, palánkot emeltek az ezer négyzetméteres terület körülhatárolására, a beszerelték a gépházat, felépítették a kiszolgáló helyiségként funkcionáló faházakat és lerakták a gumiszőnyeget, tegnap pedig megkezdték a jégkészítést is.
A korcsolyapályát az első szezonhoz képest ezúttal másképp alakították ki. Újdonság a palánk, melyet a korizók javaslatára készíttettek, hiszen ezzel a kezdők is bátrabban mozognak majd a jégen, a pénztár és a kiszolgáló faházak pedig átkerültek a Griff épülete előtti területre. Idén itt lesz a bejárat és a pénztár is.
Boros Katalin, a Fő teret üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, az idén is biztosítanak minden szolgáltatást, amely a zavartalan sportoláshoz, szórakozáshoz szükséges. Lesz korcsolyakölcsönző, melegedő helyiség, büfé és mosdó is, s ezeket úgy alakították ki, hogy korcsolyával is megközelíthetők legyenek.
Nem változnak az árak sem az idén, a nyitva tartást viszont meghosszabbították, hogy a téli szünet második hetében mindenki kedvére élvezhesse e téli sportot. A jégpálya 9.30-kor nyit majd és 21 óráig üzemel, vagyis négy turnusban lehet használni a pályát.
A tervek szerint tehát, december 29-étől újra lehet korizni a Fő téren, s ezt csak a meteorológiai előrejelzés szerint várható erős havazás zavarhatja meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!