„Váljunk ajándékká egymás számára…”


2014-12-25 14:21:54  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


„Váljunk ajándékká egymás számára…” főképe
– Krisztus eljövetelével fényt hozott a világba, szellemi és lelki világosságot – fogalmaz dr. Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke. – A karácsony legfőbb üzenet az, hogy az Úr Jézus tanítását vegyük komolyan. Mindenekelőtt a tízparancsolatra gondolok, amelyet ő megerősített, valamint a szeretetnek a parancsára. Ez nem csak a helyes önszeretetet foglalja magában, nem is csupán az igazság által megkívánt szeretetet, hanem a viszonzást nem váró szeretet is. Akkor válik a szeretet tökéletessé, ha valaki képes önzetlenül adni, mint ahogyan Isten is önzetlenül adja nekünk önmagát.

– Önmagunkat nem lehet kiváltani tárgyakkal, például drága technikai berendezéssel, vagy étellel, itallal. Önmagunkat kell adnunk. Amikor időt szánunk egymásra, akkor önmagunkból adunk valamit a másiknak. Nagyon fontos, hogy legyünk készek a másokkal való beszélgetésre, együttlétre. Arra kell törekednünk, hogy ajándékká váljunk egymás számára – hangsúlyozta dr. Márfi Gyula, aki a Pápai Keresztény Akadémia decemberi alkalmán teltház előtt tartott előadást a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!