Övvizsga a Bakony Judo Klubnál


2014-12-23 12:38:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Övvizsga a Bakony Judo Klubnál főképe
A Bakony Judo Klub évente két alkalommal tart övvizsgát, egyet nyáron rendeznek, a következőt pedig minden év decemberében. Idén sem volt ez másképp, a mostani felmérés három fokozatra a 6., az 5. és a 4. kyu-ra korlátozódott, azaz a fehér, a citromsárga és a narancssárga övre. 25 sportoló lépett a vizsgabizottság elé, a judókáknak elméletben és gyakorlatban is számot kellett adni tudásukról.
- A fehér öves vizsgán (6.kyu) csak földharc elemeket kellett végrehajtani a sportolóknak, a citromsárga öveseknél (5.kyu) már vannak dobástechnikák, de ezeket is állásból hajtják végre a próbázók, míg a narancssárga öveseknél (4.kyu) állásból már mindkét oldalra be kell mutatni a dobáselemeket – mondta el Végh József, a Bakony Judo Klub elnöke. Az elméleti tudnivalók a sportág alapítójáról, történelméről, magyar vonatkozású fontosabb eseményekről, versenyeredményekről szólnak. A felkészülésüket kissé zavarta, hogy hosszúra nyúlt a versenyidőszakunk, de ez a három fokozat még az a fokozat, ahol nem olyan szintű végrehajtást várunk el a vizsgázóktól, mint mondjuk a kék vagy barna öves felmérőnél, itt jobbára gyerekekről van szó, nem gondolom, hogy bárkinek is rosszul sikerülne.

A sikeres vizsgázók névsora:

6. kyu: Szilárd Zsófia, Szilárd Gergő, Kiss Fanni, Bírő Gergő, Bakos Hanna, Bakos Patrícia, Gajdosi Dávid, Kovács Attila, Bencsik János

5. kyu: Reizinger Kíra, Farkas Domonkos, Tóth Dominik, Szeitz Dániel, Papp Donát, Bálint Áron, Gajdosi Dávid, Kovács Attila, Bencsik János

4. kyu: Tóth Réka Anna, Tóth Kristóf, Dékány Bálint, Bakos Olivér, Bakos Dominik, Mezei Virág

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!