Karácsonyi ünnepséget szerveztek a komplex telepprogram keretében


2014-12-22 17:19:04  | cikk: mo  | 


Karácsonyi ünnepséget szerveztek a komplex telepprogram keretében főképe
A Pápa szegregálódott településrészén, a Rigó lakótelepen mélyszegénységben élők felzárkóztatására indult európai uniós projekt keretében karácsonyi ünnepségre várták az érintetteket az Anna templomban. A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester, Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője és Benecz Rita, az Emberi Erőforrás Osztály vezetője.
A programra csaknem 150 hátrányos helyzetű személy érkezett, hogy együtt készüljenek a közelgő ünnepre. A Rigó lakótelepen élők közül többen részt vettek a karácsonyi műsorra való felkészülésben. Gyermekek és felnőttek egyaránt szerepeltek az ünnepi produkcióban, versekkel, mondókákkal és dalokkal hangolva a közösséget a karácsonyra. Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője elmondta, a kulturális műsor nagyszerűsége pontosan ebben fogalmazható meg, hogy a projektben érintettek örömmel vettek részt a produkció összeállításában, sokuknak ez volt az első nyilvános szereplése.

A műsort követően Salgó Ferenc kanonok-plébános szólt az egybegyűltekhez. Az atya örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek a mai alkalomra, és bízik abban, hogy a résztvevők közül többen visszatérnek a templom falai közé.

A karácsonyi ünnepséget követően szolid vendégséggel zárult az összejövetel, majd a résztvevők édességcsomaggal, a gyerekek a cipősdoboz akció keretében összegyűlt ajándékdobozokkal térhettek haza.

Képek:

Pápa Város Önkormányzata, a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI), a Vajda Péter Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Veszprém Megyei Kormányhivatal konzorcium keretében valósítja meg azt a projektet, mely a Pápán, ezen belül is a kiemelten szegregálódott településrészen, a Rigó lakótelepen mélyszegénységben élő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását és integrációját segíti elő. A Komplex humán szolgáltatások fejlesztése Pápa város szegregátumi településrészén elnevezésű TÁMOP-projekt keretében közel 150 millió forint európai uniós és hazai támogatást nyert el az önkormányzat és együttműködő partnerei.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!