Segítsen Ön is a gazdátlan állatokon! - Gyűjtőakcióba kezdett a Pápai Humán Állatvédő Egyesület


2014-12-22 11:27:08  | cikk: mo  | 


Segítsen Ön is a gazdátlan állatokon! - Gyűjtőakcióba kezdett a Pápai Humán Állatvédő Egyesület főképe
Adománygyűjtő akcióba kezdett a Pápai Humán Állatvédő Egyesület. A szervezet önkéntesei reggel 8 órától 16 óráig a Kossuth utcán várják az önzetlen segítőket, mindazokat, akik adományaikkal, felajánlásaikkal szeretnék megkönnyíteni a szomorú sorsú állatok mindennapjait. Szabó Helga, az egyesület önkéntese elmondta, mindennemű segítségre szükségük van, legyen az konzerv, száraztáp, jutalomfalat, meleg takaró, felszerelés vagy kutya- illetve cicajáték. A szervezet segítő munkatársa hozzátette, az egyesület jelenleg sok kölyökkutyáról gondoskodik, ezért szívesen fogadják a fiatal állatoknak való eledeleket. A csoport telephelyén és az ideiglenes befogadóknál közel 40 állat várja új gazdáját, kutyák és macskák vegyesen.

Az akcióra sokan felfigyeltek a sétálóutcán, reggel nyolc óra óta számos felajánlás érkezett, hiszen az önzetlen segítők jól tudják, adományuk jó helyre kerül. Szabó Helga kiemelte azt is, nemcsak anyagi és tárgyi felajánlást várnak, nagy szükség lenne önkéntesekre is. Az egyesület szívesen fogad bárkit, aki a kisállatok körüli munkában besegítene, akár etetésben, sétáltatásban vagy a kutyusokkal való játékban. Helga megjegyezte azt is, a befogadott állatok – saját gazdik híján – minden törődést az egyesület tagjaitól és az önkéntesektől kapnak, ezért van szükség minden segítő kézre.
Az állatvédő felhívta a figyelmet arra is, karácsonyhoz közeledve sokan ajándékoznak kutyust vagy cicát gyermeküknek. Helga hangsúlyozta, bár szép ajándék egy kisállat a fa alatt, de számolni kell azzal is, hogy az élőlényről ezután – minimum 10-15 évig – nap mint nap gondoskodni kell.

Az állatvédők a mai napon 16 óráig, holnap pedig 8-16 óra között várják az önzetlen segítők felajánlásait, az önkéntesek jelentkezését és természetesen a befogadókat. A segítség nemcsak karácsony előtt, hanem a jövőben is jól jön az egyesületnek, ezért folyamatosan várják az adományokat, támogatásokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!