Bánhidi Márkra emlékeztek


2014-12-21 17:26:21  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bánhidi Márkra emlékeztek főképe
Családtagok, barátok, edzőpartnerek és egykori ellenfelek gyűltek össze a Tarczy Lajos Általános Iskola tornatermében, hogy egy asztalitenisz verseny keretében megemlékezzenek a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Bánhidi Márkról. A Tarczy DSK és a Bakonyjákói Asztalitenisz Kör első alkalommal szervezett közös versenyt, amely előversenye volt a következő félévben megrendezendő felnőtt versenynek. A megnyitón elsőként Nyőgér István szervező (a Jákó-Klub Egyesület asztalitenisz szakosztályának vezetője) köszöntötte a megjelenteket, akik közül ifi kategóriában 12-en, juniorban 16-an indultak elsősorban Pápa, Veszprém és Ajka városokból és környékeikről. Márk Édesapja, dr. Bánhidi Miklós is szólt a jelenlévőkhöz. Kiemelte, Márk egy jó edzőnek – a társszervező Dudás Szabolcsnak – és számos nagyon jó barátjának köszönheti, hogy az asztaliteniszben magas szintre juthatott. Az édesapát meghatotta a szervezők megkeresése, s amint elmondta, az év eleji baleset nemcsak a családnak, hanem a barátoknak, sporttársaknak is óriási tragédiát jelentett.
- Úgy gondoltuk, hogy csak akkor tudjuk ezt valamilyen szinten átvészelni, ha összefogjuk azokat az embereket, akik Márkot ismerték és azokat az értékeket, melyeket ő képviselt, továbbvisszük. Létrehoztunk egy alapítványt: Bánhidi Márk Foundation (BaMaFo), melyen keresztül fiatal tehetségeket kívánunk támogatni, arra is gyűjtünk, hogy az arra érdemesek külföldi egyetemeken is tanulhassanak. Azon dolgozunk, hogy minél többen elutazhassanak olyan helyekre, ahova a segítségünk nélkül nem tudnának. Nemcsak a fájó emlék kell, hogy összetartson minket, hanem egy közös jövőkép is.
Nyőgér István úgy fogalmazott, a fiatalembert mindenki szerette, tehetségét pedig az is mutatta, hogy már ifiként alapember volt Pápa felnőtt NB III-as csapatában is (Tarczy DSK).
- Egy olyan embert veszítettünk el, aki mindig nagyon sportszerű volt ellenfeleivel szemben, olyan értékeket képviselt, melyek példák lehetnek mindenki számára. Személyes emlékek is fűznek hozzá, hiszen néhány évvel ezelőtt párosban is játszottunk együtt, s nyertünk érmet felnőtt versenyen. Emellett többször közösen is edzettünk. Ha épp nem ment Neki jól, akkor sem az ütőben vagy másban kereste a hibát, hanem mindenből tanult és fejlődött. Örülünk, hogy megyeszerte sok helyről elfogadták a meghívásunkat, s reméljük, hogy a következő félévben megrendezésre kerülő felnőtt kategóriás emlékversenyre még nagyobb létszámban gyűlnek majd össze a volt és jelenlegi sporttársak, ismerősök és érdeklődők.

Eredmények

Ifi kategória:
1. Győrffy Tamás (Tarczy DSK Pápa)
2. Nyőgér János (Bakonyjákói AK)
3. Sándor Kinga (Balatonfüredi FC, Veszprém)
4. Szöllősy Luca (Veszprémi Rendőr SE)

Legeredményesebb ifi lány különdíj: Sándor Kinga

Junior kategória:
1. Nyőgér József (Bakonyjákó, Jákó-Klub Egyesület)
2. Bakonyi Adrián (Balatonfüredi FC, Veszprém)
3-4. Győrffy Tamás és Nyőgér János

Legeredményesebb junior lány különdíj: Áldozó Borbála és Szöllősy Anita (megosztva, mindketten VRSE)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!