Thai tánc, török ének és rockzene a Fő téren


2014-12-20 22:35:53  | cikk: Babos Petra  | 


Thai tánc, török ének és rockzene a Fő téren főképe
A Gyertyafényes advent szombati napján is számos fellépő mutatkozott be a Fő téren. A délutánt az AFS cserediákok műsora indította. Pápán jelenleg négy cserediák tartózkodik szeptember óta. A fiatalok nagyon jól érzik magukat városunkban, s úgy gondolták egy-egy produkcióval bemutatják országukat. A program során Roy Tam és Aysegül Besli énekelt, míg Fair Sermkaew és Bana Roongravee pedig thai tánccal lepték meg a pápaiakat, amit a közönség vastapssal jutalmazott. Aysegül Besli Törökországból érkezett városunkba. A mosolygós lánynak nagyon tetszik a város, az iskola. Már nagyon sok barátja van, s a magyar is elég jól megy neki, hiszen kérdéseinkre magyarul válaszolt. A fiatal lány érdeklődésünkre elmondta, Törökországban nincs karácsony, ezért neki furcsa, hogy itt mennyire készülnek az emberek erre az ünnepre. Ő is sütött már mézeskalácsot, s a karácsonyfát is feldíszítette a fogadó családjával közösen.
Végül a diákok és fogadó családjaik négy nyelven énekelték el a Csendes éj című dalt. Az AFS diákok a Fő téri szereplés után tartották közös karácsonyi összejövetelüket egy belvárosi kávéházban.
A színpadi programok között szerepelt a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusának karácsonyi összeállítása, a Mező Musical Csoport és a Pápai Nyugdíjas Egyesület műsora is. Természetesen a faházak is várták az érdeklődőket, valamint a Pápai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat süteménnyel és meleg teával kínálta a járókelőket. Az ügyes kezű gyerekek és szüleik a katolikus iskola aulájában készíthettek dekorációkat otthonaik csinosítására.
Az estét a 2010-ben alakult rockegyüttes, az egyik tehetségkutató műsor helyezettje, a Rocktenors zárta.
- Egy utazó színház társulatánál ismerkedtünk meg, s pillanatok alatt jó barátok lettünk, összejártunk, majd egyszer csak egy poén kapcsán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha megpróbálnánk énekelni. Elmentünk a tehetségkutatóba, s a hatodik helyen végeztünk. Eleinte feldolgozásokat játszottunk "The 3 Rock Tenors" néven - mesélte Mező Márió.
- Barátokkal sokkal jobb együtt dolgozni, elég türelmesek vagyunk egymáshoz. Szerintünk a sikerhez vezető titok a kitartás és az, hogy szeresse az ember, amit csinál. Mi nagyon szeretünk zenélni, akkor együtt lehetünk, s van okunk, hogy nevessünk és kikapcsolódjunk. Akkor működik jól egy zenekar, ha a zenéért van, s nem másért - mondták a fiatalok.
A zenekar tagjai külön-külön is számos színházi produkcióban megfordulnak Magyarországon és külföldön egyaránt. Elmondásuk szerint, a zenekar az ő „gyerekük”, azt együtt csinálják, ők találták ki. Szeretik a színházat is, de a Rocktenors a család.
A fiúk hozzáfűzték, készülnek a karácsonyra is, ünnepekkor mindenki a családjával és barátaival lesz, mivel ezt nagyon fontosnak tartják.
A pápai adventi koncerten felcsendült a Szabadesés és a Vidd haza című dal, valamint számos feldolgozás is.

A Gyertyafényes advent aranyvasárnap, vagyis holnap zárul. 16 órától a Három Határ Kulturális Egyesület, a Cuháré hagyományőrző gyermekcsoport és az Adászteveli Zenestúdió lép fel. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját 17 óra 30 perckor Boncz Zoltán lelkipásztor gyújtja meg, majd a Kiss Kata Zenekar koncertjét hallhatják a Fő térre látogatók.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!