Győzelemmel zárta az évet a Motax Concordia Pápa


2014-12-20 15:01:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel zárta az évet a Motax Concordia Pápa főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 9. fordulójában a Motax Concordia Pápa az elmúlt hetek ingadozó formáját szerették volna feledtetni az A-csoportban vitézkedő MAFC fiataljai ellen. Az elmúlt héten Veszprémben papírforma szerint veszített megyei rangadót a PKC. Elégedetlenségre azonban volt ok, ugyanis a mérkőzés bizonyos periódusaiban ismételten előjött az idén oly jellemző mély hullámvölgy, mely megpecsételte azt a mérkőzést is. Ezt mellőzve, viszonylag egyenletes teljesítményt kívánt felmutatni a fővárosi csapat ellen a Vajda legénység. A mieink a Kutasi, Henrik, Horváth, Keresztes, Hadnagy kezdő ötössel vágtak neki a találkozónak. A terveknek megfelelően indult is a mérkőzés, Kutasi triplaparádéval (4/4) bizonyította, hogy van külső potenciál a csapat támadójátékában. A jó dobóforma ellenére nem tudta leszakítani riválisát a PKC, ugyanis ők is rendre pontosan céloztak, és tartották az iramot. A negyed hajrájára sikerült néhány pontos előnyt kialakítania a hazai alakulatnak, melyből a dudaszóra egyenlő eredmény alakult ki (23-23). A második negyedben védekezést váltott a Motax, mely teljesen összezavarta a vendégek támadójátékát. Több sikeres labdaszerzés után könnyű ziccereket értek el Keresztesék, melyek olykor-olykor már élményszámba mentek. A vendég időkérés sem törte meg a Pápa lendületét, a mély rotációt kihasználva fokozatosan léptek el, a félidőre magabiztos 15 pontos különbség alakult ki a két csapat között (52-37). A harmadik negyedet ott folytatta a Concordia, ahol abbahagyta, Kutasi vezetésével Horváth és Vajda növelte tovább az előnyt, mely a 37. percre már 20 pont fölé nőtt. A MAFC igyekezett előnyt kovácsolni agresszív, romboló védekezéséből, ám ez a mérkőzés ezen szakaszában nem teljesült. Az utolsó játékrészre edzőmeccsé formálódott a mérkőzés, a vendégek fejben sem bírták a nyomást, több kemény kontaktust produkálva. Ez kissé meglepő módon összezavarta a hazaiakat, akik elkezdtek kissé könnyelműen játszani. Ekkor hazai időkérést követően sikerült rendezni a sorokat és az utolsó percekben Perger kosaraival kialakult a reálisnak mondható biztos különbség (91-73). Összességében teljesen megérdemelten győzött az év utolsó mérkőzésén a Motax Concordia Pápa, akik ezúttal mellőzték játékukból a mély hullámvölgyeket, mely meg is hozta eredményét. Külső és belső poszton is volt egy-egy vezér (Kutasi és Keresztes), akik húzva magukkal a csapattársakat is, győzelemre vezették csapatukat.

Motax - Concordia Pápa - MAFC II 91:73 (23:23, 29:14, 17:10, 22:26)

Dobók: Kutasi 23/15, Henrik 9/3, Horváth 4, Keresztes 21, Hadnagy 16/3, cserék: Ács 3, Perger 5, Vajda 4/3, Perák 5, Szanati 1

Vajda Balázs: Örülök a győzelemnek, főleg hogy hazai pályán ismét jó dobóformát mutattunk. Most azon kell dolgoznunk, hogy idegenbeli mérkőzéseinkre is tudjunk átmenteni ebből. Ahogyan sikerül nagyobb részt egyenletes teljesítményt nyújtanunk egy mérkőzésen, rögtön meg is van az eredménye. Most jön egy kis szünet, melyben meg kell oldanunk a januári mérkőzésekre történő felkészülésünk lehetőségeit. Végezetül minden kedves szurkolónknak, szimpatizánsunknak, támogatónknak és barátainknak boldog, békés karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!