Némethné Kovács Magda kapta a DK erkölcsi elismerését


2014-12-19 19:03:22  | cikk: mo  | 


Némethné Kovács Magda kapta a DK erkölcsi elismerését főképe
A Demokratikus Koalíció 4. számú választókerületi szervezete harmadik alkalommal adta át a Helyi Demokráciáért Díjat, melyet a párt 2012-ben alapított azzal a céllal, hogy példaként állítson a köz elé olyan személyeket, akik eddigi tevékenységükkel példaértékű munkát végeztek a helyi emberi, civil és politikai együttműködésekért, akik erőfeszítéseket tesznek a helyi demokráciáért, fontosnak tartják a közösségek részvételét a döntéshozatali folyamatokban és akik érvényesítik a demokráciát nap, mint nap. Az elismerést idén Némethné Kovács Magda kapta. A díjat Kerecsényi Zoltán, a párt helyi választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő nyújtotta át a kitüntetettnek ma délután. Némethné Kovács Magda meghatottan és boldogan vette át az erkölcsi elismerést.

Dombó László, a DK helyi alelnöke azt hangsúlyozta, a kitüntetett eddigi életpályája során kiemelkedően példaértékű munkát végzett és végez ma is az emberek, a civil közösségek közti együttműködésekért.
- Előadóművészeti és közösségszervező tevékenységével, különleges odafigyeléssel, toleranciával, humánummal igyekszik a környezetében lévőket felkarolni, s a helyi demokráciát érvényesíteni. Némethné Kovács Magda huzamosabb ideje, a demokratikus értékrendek mentén művészeti és közösségszervező munkásságával példamutató tevékenységet folytat lakóhelye és annak környéke helyi demokráciájának erősítésében, ezért méltó az elismerésre – hangzott a méltatás.

A díj átadását követően Papp Ferenc, a DK helyi szervezetének titkára ismertette Némethné Kovács Magda életrajzát. Kiderült, a nyugdíjas hölgy Pápán született, itt járt iskolába és itt is dolgozott. Jelenleg Nemesgörzsönyben él.
- Mindig szeretett közösségben és a közösségért dolgozni, úgy az iskolákban, mint a munkahelyein. A város egyik legrégebbi közösségében, a Szív-és Érbetegek Egyesületében a kezdetektől, 25 éve munkálkodik, 15 éve elnökként vezeti a csoportot. Öt évig ő vezette a pápai nyugdíjasok énekkarát. Vidékre költözésével Nemesgörzsönyben megalakította a Daloló Nyugdíjasok Körét, akikkel számtalan műsort és rendezvényt szervezett nemcsak lakóhelyén, de a környéken is. Régi hagyományt élesztett újjá, amikor pár esztendeje újjászervezte a magyargencsi dalkört is. Nyugdíjazása után megszerzett nótaénekesi működési engedélye birtokában sokszor énekel idősek otthonában, falunapokon, idősek napján – vázolta Némethné Kovács Magda életpályáját Papp Ferenc.

Mód Károly elnökségi tag a 90 esztendeje született költő, Váci Mihály „Ha érdemes, ha nem!” – című versével köszöntötte az idei díjazottat.
Kerecsényi Zoltán az alkalom adta át a párt elismerő oklevelét Tulok Andrásnak az elmúlt egy év alatt lezajlott három választás alatt nyújtott segítő munkájáért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!