Nyugdíjas karácsony Tapolcafőn és Kéttornyúlakon


2014-12-19 18:34:55  | cikk: Babos Petra  | 


Nyugdíjas karácsony Tapolcafőn és Kéttornyúlakon főképe
Fehér abroszos asztalok, szépen feldíszített karácsonyfa, ínycsiklandóan illatos mézeskalács és borok. Ezek várták ma délután a nyugdíjasokat Pápa-Kéttornyúlakon és Pápa-Tapolcafőn a hagyományos karácsonyi összejövetelen, melyet mindkét településen a részönkormányzat szervezett.
A művelődési házban összegyűlteket Unger Tamás alpolgármester köszöntötte.
- A karácsony manapság sok mindent jelent. Van, aki azt mondja, a szeretet ünnepe. Van, aki azt mondja, a családé, de van, akinek ez a Megváltó születésének ünnepe, másnak pedig csak egy egyszerű hétköznap. A nyelvészek szerint a karácsony szónak valami olyasmi lehetett a jelentése, hogy lépő, átforduló. Mert az óévből az újévbe való átlépést, átfordulást ünnepelték ekkor. Sokat jelentő kifejezés ez. Egy pillanatra van módunk arra, hogy mindennapi munkánkból végiggondoljuk addigi életünket, és módunk van családunkkal foglalkozni – fogalmazott a városvezető.
Az alpolgármester végül azt kívánta mindenkinek, hogy teljesüljön be várakozása és tudja teljes szépségében ünnepelni a karácsonyt családja és barátai körében, s végül a Szeretethimnusz modern változatából származó idézettel zárta gondolatait.

Kéttornyúlakon a Csipet-csapat és a TTT, vagyis a Tízen Túliak Társasága adott betlehemes műsort, majd minden nyugdíjas ajándékcsomagban részesült. Máté István, a részönkormányzat elnöke is boldog és békés karácsonyt, valamint egészségben és szerencsében gazdag új esztendőt kívánt.

Pápa-Tapolcafőn Unger Tamás alpolgármester szavai után Apostol Pál református lelkész karácsonyi köszöntőjét hallhatták a megjelentek, majd a Tapolcafői Forrás Népdalkör összeállítása következett. Végh Ferencné, aki tavaly mézeskalács figurákból örökítette meg Tapolcafőt, idén egy havas erdőrészletet varázsolt a művelődési ház színpadára.
Zsegraics Gyula, a Tapolcafői Városrész Önkormányzatának elnöke érdeklődésünkre elmondta, hosszú évek óta hagyomány a faluban, hogy karácsony előtt köszöntik a nyugdíjasokat, akik mindig örömmel veszik a meghívást. A tapolcafői, közel 250 nyugdíjas ajándékutalványban részesült.

Mindkét helyszínen meghitt beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult a program.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!