Karácsonyi ünnepség a pápai nyugdíjas egyesületben


2014-12-19 18:11:11  | cikk: mo  | 


Karácsonyi ünnepség a pápai nyugdíjas egyesületben főképe
Több százan összegyűltek a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének karácsonyi rendezvényén ma délután. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott programon P. Tófeji Valéria, az Irodalmi Önképző Kör vezetője karácsonyi verssel köszöntötte nyugdíjas társait, majd Baán Éva egyesületi elnök szólt a megjelentekhez. Az összejövetel elején köszönetét fejezte ki a JMSZK leköszönő igazgatónőjének az elmúlt öt évben végzett támogató tevékenységéért.
Baán Éva szólt arról a közéleti aktivitásról, mely tagságukat jellemezte az elmúlt években. Rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken, önálló programokat, kirándulásokat szerveznek, összejöveteleik kiváló hangulatban zajlanak – derült ki a programon. Az egyesület elnöke köszönetét fejezte ki Pápa Város Önkormányzatának anyagi és erkölcsi támogatásáért, mely nagy mértékben hozzájárul a szervezet sikeres működéséhez.

A rendezvényen részt vett Unger Tamás alpolgármester, aki beszédében a karácsony és az ünnep lényegére hívta fel a figyelmet. Elmondta, a karácsony jelentését mindenki másként tudná megfogalmazni, kinek a szeretet, kinek a család, kinek pedig a Megváltó születésének ünnepét jelenti. De semmi sem fejezi ki jobban a karácsony lényegét, mint Pilinszky János szavai, melyek szerint az „..advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.” Unger Tamás hosszan idézte a költő megindító szavait, s így kívánt áldott, békés karácsonyt a közösségnek.

A nyugdíjas egyesület karácsonyi rendezvényén a szervezet énekkara és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai adtak műsort.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!