Kalendáriumot adott ki a Tapolcafői Kertbarát Kör


2014-12-19 07:48:03  | cikk: Babos Petra  | 


Kalendáriumot adott ki a Tapolcafői Kertbarát Kör főképe
Egy igazán különleges ajándék kerülhet a tapolcafőiek karácsonyfája alá, hiszen elkészült a 2015. évi tapolcafői kalendárium, s hozzá egy színes fotókkal ellátott falinaptár is. A közel 200 oldalas könyvet a Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesület adta ki és Somogyi Zoltán szerkesztette. A kiadványt Pápa Város Önkormányzata támogatta, az előszót dr. Áldozó Tamás polgármester írta, aki bátor közösségnek tartja a tapolcafői kertbarátokat, hiszen az újjáéledő Tapolca partjának gondozásával, kiállítások rendezésével, a malomkerék felállításával, naptár kiadásával, a tardoskeddi kapcsolat építésével felhívták magukra a figyelmet. Ez mind közösségépítés, ami erősíti a helyiek összetartozását.

A Tapolcafői Kertbarát Kör idén ünnepelte megalakulásának ötödik évfordulóját. Ebből a jeles alkalomból a kertbarátok szerettek volna egy kalendáriumot kiadni, hogy bemutathassák a lakóhelyük és tevékenységük sokszínűségét.
Somogyi Zoltán elmondta, Tapolcafő életében ez az első kalendárium, ami fél év alatt készült el a Jókai Mór Városi Könyvtár közreműködésével. A könyvbe több tagjuk is írt, főként a rendezvényekről és persze bemutatták a Tapolcafőről elszármazott híres embereket is.
A szerkesztő kuriózumként emelte ki azt az írást, ami a falu végén található Hagymási csárdáról és a kindertojás figurák gyűjtőjéről, Lukács Jánosról szól.

A kalendáriumbemutató után tartották a Kertbarát Kör évzáró összejövetelét, ahol a 2014. évet értékelték a jelenlevők.
Bali Istvánné elnökségi tag elmondta, nagyon izgalmas évet zártak. Kiemelte az ötéves jubileumi évfordulót, a Forrás Napja rendezvényt és az egri kirándulást, ahol nagyon jól érzeték magukat. Részt vettek a Pápai Agrárexpón, kirándultak a szerbiai Temerinbe.
Az elnökségi tagtól megtudtuk, a Tapolcafői Kertbarát Kör megalakulásának ötéves évfordulója alkalmából széleskörű, kiemelkedő tevékenységéért elnöki dicséretben részesítette a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége.
A kör január végén folytatja összejöveteleit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!