Sportszerekkel támogatta a Huszár lakótelepi ovit a Judo a Pápai Sportért Alapítvány


2014-12-18 12:52:06  | cikk: mo  | 


Sportszerekkel támogatta a Huszár lakótelepi ovit a Judo a Pápai Sportért Alapítvány főképe
Sportrovatunkban többször beszámoltunk arról, hogy a Bakony Judo Klub szakképzett edzői ún. ovijudo foglalkozásokat indítottak, mely kezdeményezés néhány hét leforgása alatt rendkívül népszerűvé vált a gyerekek körében. A Pápai Városi Óvodák intézményvezetője közreműködésével szinte minden tagóvodából, csaknem 40 ovis vesz részt a fejlesztő sportfoglalkozásokon. A Judo a Pápai Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Mezei Csaba és a szervezet tagja, Pillér Gábor elhatározták, hogy karitatív tevékenységbe kezdenek: minden évben meglátogatnak egy óvodát és egyeztetve a felmerülő igényekről, mozgásfejlesztő játékokat vásárolnak számukra. Ezúttal a Huszár lakótelepi Óvodára esett az alapítvány választása, hiszen az intézményből jelentkeztek talán a legtöbben az ovijudo foglalkozásokra. Pillér Gábor elmondta, fontos számukra az utánpótlásképzés, de szeretnék elérni azt is, hogy minél több gyermek megismerje ezt a sportágat. A judo ugyanis számos készséget és képességet fejleszt, a gyerekek – mire iskolaéretté válnak – mind mentálisan, mind fizikálisan többek lesznek osztálytársaiknál – vélik az oktatók. Pillér Gábor elárulta azt is, ovijudo foglalkozásaik délutánonként zajlanak, de tervezik egy-egy délelőtti ingyenes sportprogram beiktatását az óvodai csoportok számára.

Az egyik helyi sportszer forgalmazó vállalkozás támogatásával kiegészített adományt Pillér Gábor és Mezei Csaba ma délelőtt adta át az óvoda közösségének. Orbán Judit tagóvoda-vezető elmondta, nagy örömmel fogadták az sporteszközöket, játékokat, hiszen így megújíthatták az óvoda játékparkját. Különösen nagy örömmel használják majd a gyerekek a magasugrásra alkalmas eszközt, hiszen ilyen eddig nem volt az óvodában. Orbán Judit megjegyezte azt is, intézményük nevelőivel közösen a jövőben meglátogatják a Bakony Judo Klub foglalkozásait, megtekintik az ott folyó munkát, hogy később bátran ajánlhassák a sportágat az ovi apróságainak.

A sportszerek átadását követően a zeneovisok és az óvónők énekkara adott közös karácsonyi műsort.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!