Véget ért a versenyidőszak a Bakony Judo Klubnál


2014-12-18 11:17:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Véget ért a versenyidőszak a Bakony Judo Klubnál főképe
A pápai Bakony Judo Klub sportolói a szlovákiai Galántán vágtak neki az évet lezáró novemberi versenyidőszaknak. A Slovak Open elnevezésű nemzetközi versenyen a szlovák, cseh, osztrák, lengyel, román, szerb versenyzőket felvonultató mezőnyben a klub négy sportolója is tatamira állt. Székely Mária az U23-as korcsoport -52 kilogrammos mezőnyében, míg Vörös Seron az U18-as korcsoport -63 kilogrammos súlycsoportjában szerzett ezüstérmet. Sajnos nem sikerült az éremszerzés Balikó Balázsnak, aki az U23 korcsoport -66 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett. A még csak 18 éves sportolónak még egy győzelem kellett volna az éremhez, de a negyedik hely is elfogadható a cseh és szlovák ellenfelekkel szemben. Pákozdi Bence az U18 korcsoport -66 kilogrammos kategóriájában a 14 fős mezőnyben a hetedik helyen végzett, ami szintén jó eredménynek mondható.
- Ugyanezen a napon, Baján rendezték meg a serdülő országos bajnokságot, ahol Tóth Dorottya a -57 kilogrammos súlycsoportban a harmadik helyen végzett – folytatta az eredmények sorát Végh József, a klub elnöke. A diák „C” (10 évesek) országos bajnokságára az UTE csarnokában került sor. Piriti Rebeka a -40 kilogrammos súlycsoportban egészen a döntőig menetelt, ám ott sajnos legyőzőre talált, de a megszerzett ezüstéremmel mindenki nagyon elégedett. Ugyanezen a versenynapon rendezték a csapatbajnokságot is, ahol Rebeka mellett Tóth Réka Anna - aki sajnos egyéniben nem jutott be a legjobb nyolc közé - is tagja lett az Észak-Dunántúli Régió válogatottjának, a csapat végül a harmadik helyen végzett. Másnap ugyancsak az UTE otthonában a felnőtt másodosztályú országos bajnokságot rendezték. Itt Székely Mária és Végh Ninett a -52 kilogrammos súlycsoportban versenyzett, Mária második, míg Ninett a harmadik helyen zárta a versenyt, szintén ezüstérmet szerzett Vörös Seron a -63 kilogrammos súlycsoportban. A férfi mezőny -73 kilogrammos kategóriájában a Pápai SE versenyzője, Molnár Gergő a hetedik helyet szerezte meg. Az ifjúsági „B” (15 évesek) országos bajnokságára Ceglédre utaztunk, itt Sági Dániel sajnos ismét átcsúszott a +90 kilogrammos súlycsoportba, így a megszerzett ötödik helyezése nagyon értékes. Tóth Dorottya kipróbálta magát a magasabb korcsoportban is, és a -57 kilogrammban a hetedik helyen végzett. Másnap a főváros volt a helyszíne a felnőtt harmadosztályú országos bajnokságnak. Egyesületünket négy sportoló képviselte, a legelőkelőbb helyezést Kovács Gábor érte el, aki a -90 kilogrammban az ötödik helyen végzett, ugyanebben a súlycsoportban Nagy István a hetedik, míg Popovics János a -100 kilogrammban, Szolga Gábor pedig a +100 kilogrammban végzett a még pontszerző hetedik helyen. A Pápai SE sportolója, Molnár Gergő a -73 kilogrammban szintén megmérette magát, végül bronzéremmel zárta a versenyt. A versenyidőszak utolsó versenyének ugyancsak a Honvéd biztosította a helyszínt. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon Végh Ninett a -52 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmet vehetett át.
Végh József elmondta, sportolóik eredményeivel az egyesület szakvezetése elégedett, örömteli, hogy felnőtt és utánpótlás vonalon is jöttek az eredmények, melyek jelzik, jó irányba tart a pápai judo sportág.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!