„A karácsony varázslatos, különös, misztikus és mélyen emberi…” - Fogyatékkal élők karácsonya


2014-12-17 21:20:48  | cikk: Babos Petra  | 


„A karácsony varázslatos, különös, misztikus és mélyen emberi…” - Fogyatékkal élők karácsonya főképe
Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye Fogyatékosok Nappali Intézete ma délután tartotta karácsonyi ünnepségét a Kóter turistaszállón lévő telephelyén.
A meghitt ünnepségen részt vett többek között Benecz Rita, az Emberi Erőforrás Osztály vezetője, Venczel Csaba önkormányzati képviselő, Mark Plummer, a Boeing cég képviselője és felesége, Csőréné Pőr Eszter nyugalmazott igazgatónő és Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője.

Az ünnepély elején Horváth Melinda szakmai vezető köszöntötte a vendégeket és az ellátottakat. Mint mondta, a karácsony varázslatos, különös, misztikus és mélyen emberi.
- Az évszak nyugalmával kezdődik, majd folytatódik az adventi fények melegével, mely fellobbantja szívünkben a különös várakozást az év legszebb ünnepe iránt. Kis csoportunk számára úgy adódott, hogy a karácsonyra való készülődés már nyár végén elkezdődött. Hatalmas dobozokban adomány érkezett, tele karácsonyi füzérekkel, díszekkel. Szinte éreztük a fenyő illatát, s a sok üveggömb, aprócska figura napokig elbűvölt bennünket. Szerettük volna életre kelteni az egykor sokat megélt, szeretett gyűjtemény darabjait, s meglepni, örömet szerezni régi tulajdonosának. Ezért bólogat a hintalovacska és biccent a szelíd szemű mackó meghívóink elején, ezért a Régi idők karácsonya elnevezés - mondta a szakmai vezető.

Szalainé Tihanyi Andrea köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy karácsony közeledtével, az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra, ugyanis ez a mi legemberibb értékünk.
Az intézményvezető elmondta, az elkövetkező napokban próbáljunk minél több időt tölteni szeretteinkkel, mert az elmulasztott idő sosem tér vissza.
Az idei évben karácsonyi műsorukban a nagy klasszikus meseíró, Andersen egyik meséjét, - amely a befogadásról, az elfogadásról szól - mutatták be, A kis gyufaárus lányt. A megható összeállításban mind a 22 gondozott szerepelt. Az ünnepség végén az ajándékozás következett, ahol a gyermekeken kívül a szülőket és minden megjelentet apró ajándékkal leptek meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!