A március 15-i megemlékezés programja


2010-03-04 17:12:43  | cikk: Tóth Tamara  | 


Március 15-én, hétfőn 10 órakor a Március 15. téren kezdődik el a megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulójáról. 9 óra 45 perckor toborzó, katonai díszalegység és lovas huszárok felvonulása vezetik fel a megemlékezést. Közreműködik: Pápa Város Fúvószenekara, MH Pápa Bázisrepülőtér és a Pápai Huszáregyesület. 10 órakor felhangzik nemzeti imádságunk, a Himnusz, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Pápa város polgármestere mond ünnepi beszédet.  Kossuth izenete - Virtust tenni szép hazánkért címmel zenés irodalmi összeállítást láthatunk a Forrás Színház, a DŰVŐ Népzenei Együttes, a JMK Vadvirág Néptáncegyüttes, a Pápai Erkel Kórus, Az Éneklő Szülők Kara, a Bartók Béla AMI dobosai és a Tánc- Lánc Ami Rügyecskék táncosainak közreműködésével. Az ünnepi műsort követően adják át a Pápa Város Önkormányzata által alapított kitüntetések, ezt díszsortűz követi, majd a megemlékezés koszorúinak és virágainak elhelyezése következik az emlékműveknél. A Szózat elhangzása után az ünneplés tovább folytatódik a Református Teológiai Akadémia dísztermében, ahol 11 órakor Pölöskei Ferenc Szabadelvű párt fényei és árnyai című könyvének bemutatója kezdődik, majd Csoóri Sándor 80 - gyűjteményes kötet ismerhetik meg az érdeklődők. Közreműködnek a Pápai Református Kollégium és Gimnázium diákjai.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!