Pro Publico-díjat kapott a Hirtenberger magyar ügyvezetője


2014-12-17 19:17:50  | cikk: mo  | 


Pro Publico-díjat kapott a Hirtenberger magyar ügyvezetője főképe
Pápa város gazdasági életének fejlesztése és a közösség támogatása érdekében végzett kimagasló teljesítménye elismeréseként Pápa város polgármestere Pro Publico-díjban részesítette Üveges Tivadart, a Hirtenberger Automotive Safety Bt. leköszönő ügyvezető igazgatóját. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester ma délután kereste fel a nyugdíjba vonuló cégvezetőt, hogy a kitüntetéssel mondjanak köszönetet az elmúlt 12 évben kialakult együttműködésért.

Áldozó Tamás úgy fogalmazott, a Hirtenberger egy olyan gazdasági társaság, amely az elmúlt években folyamatosan fejlődött, míg a város egyik legnagyobb foglalkoztatójává nőtte ki magát.
- Ez a vállalat egy olyan növekedésre képes tekintélyes társaság, amelyben minden bizonnyal megvan az a tudás, az az innovációs képesség, melynek nyomán a jövőt is bátran tervezheti – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette, mindemellett ez a cég volt az első olyan kapocs, mely a várost a luxusipari termékek világpiacával kötötte össze.
A városvezető beszélt arról is, a Hirtenbergernél mindig nyitott kapukra találtak, amikor a cég működéséről, helyzetéről, terveiről kívántak információt szerezni. A vállalat tulajdonosai különös figyelmet fordítottak arra, hogy rendszeresen megosszák elképzeléseiket a városvezetéssel, sőt figyelemmel kísérték a város fejlődését, programjait.
- Vannak olyan teljesítmények, amelyek bár nem annyira látványosak, hiszen nem a köz előtt zajlanak, mégis a pápaiak, a lakosság számára ugyanolyan értékesek. Örömmel adtam át a kitüntetést Üveges Tivadarnak és bízom benne, hogy lesz még több ilyen alkalom, amikor hasonló teljesítményeket ismerhetünk el – emelte ki Áldozó Tamás, majd hozzátette, a vállalat több hektár területet vásárolt az elmúlt években a jövőbeli fejlesztési terveik megvalósítására, amelyek nagy lehetőséget jelenthetnek a pápaiak és a környékbeliek számára akár a munkavállalás terén.
Az ünnepélyes programon elhangzott az is, a várossal kialakított kiváló kapcsolatot az új ügyvezetés is ugyanilyen mértékben ápolni kívánja.

A Hirtenberger csoport magyarországi leányvállalata 2001-ben jött létre Pápán és a 2002-ben indult gyártást követően több, mint egy évtizede működik jelenlegi telephelyén. Üveges Tivadar 2003-ban került az autóbiztonsági berendezéseket gyártó cég élére. A vállalat magyar ügyvezetője végigkísérte a gyár fejlődésének, bővülésének mérföldköveit, mígnem vezetése alatt a 80 fős üzem a jelenlegi 640 fős dolgozói létszámával Pápa város egyik jelentős foglalkoztatójává nőtte ki magát. A programon kiderült, 2013-ban a cégek TOP 100-as megyei rangsorában a Hirtenberger 9,6 milliárd forintos árbevételével a 21. helyen szerepelt, míg az idei 11 milliárd forintos mérleggel a 16. helyre sorolhat előre.

Üveges Tivadar elmondta, nagy örömmel fogadta az elismerést. Mindig úgy gondolta, fontos, hogy a város lakói értesüljenek és tudjanak arról, milyen munka folyik a település nagyvállalataiban. Ezért törekedett arra, hogy Pápa Város Önkormányzatával kiváló együttműködést tartson fenn, s hogy folyamatos legyen a párbeszéd a cég működésével, terveivel, jövőjével kapcsolatban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!