Mátyus János: Előfordulhat, hogy a Pápa kipottyan


2014-12-16 18:56:58  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nyiregyhazaspartacus  | 


Mátyus János: Előfordulhat, hogy a Pápa kipottyan főképe
A csakfoci.hu „Tilos passzolni” című rovatának a Lombard Pápa korábbi vezetőedzője, a Nyíregyháza jelenlegi mestere, Mátyus János volt a vendége. A szakemberhez összesen húsz kérdést intézett a portál, melyben szót ejtett korábbi kenyéradójáról is. Mátyus hangsúlyozta, pápai szerepvállalása nélkül ma nem dolgozna az NB I-ben, ugyanakkor szerinte a Lombardnál a körülmények és a játékosállomány nem feltétlenül alkalmas az élvonalhoz. Mátyus ugyanakkor arról is beszélt, szerinte akár a Real Madrid kispadján is megállná a helyét.
- Ha a klub körülményeit nézzük, hányas osztályzatot adnál egykori csapatodnak a Lombard Pápának és hányast a jelenleginek, a Nyíregyházának?
– A Pápának egy 4-est, a Szparinak meglepetésre 7-est. Azt mindenképp meg kell jegyeznem, hogy a Pápa nélkül nem lettem volna NB I-es edző, éppen ezért a mai napig szimpatizálok a csapattal. Bár az infrastruktúra, a játékosállomány nem biztos, hogy élvonalbeli, de ahogy a példa mutatja, így is lehet futballt csinálni. Amikor otthagytam őket, szinte a teljes magyar futballközvélemény megdöbbent, de úgy tűnik, jó döntésnek bizonyult. Nyíregyházán profi körülmények fogadtak, minden várakozásomat felülmúlta.
- Melyik két csapat fog kiesni az NB I-ből?
– Tiszta szívből kívánom, hogy ne legyen igazam, de előfordulhat, hogy a Pápa kipottyan. A másik kieső a Pécs vagy a Haladás lehet. A PMFC-t nem érzem olyan gyengének, a Hali viszont elég mélyen van. Tavasszal nagyot kellene hajrázniuk a szombathelyieknek, ha bent akarnak maradni.
- Egy korábbi nyilatkozatodban azt mondtad, hogy a Real Madrid edzőjeként is megállnád a helyed. Poén volt?
– Halál komolyan gondolom. Azt vallom, hogy egy felkészült edzőnek teljesen mindegy, hogy Cegléden vagy éppen a Liverpoolnál kell dolgoznia, eredményes tud lenni. Ha a Jászapáti trénere érti a szakmáját, akkor a Realnál is megállja a helyét, ez ilyen egyszerű.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!