Három szál gyertya ég az adventi koszorún


2014-12-14 22:32:36  | cikk: pt  | 


Három szál gyertya ég az adventi koszorún főképe
Mintegy 350 mécses gyúlt meg a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciójának keretében a Fő téren ma késő délután. A megmozdulást az összetartozás szellemének erősítése, valamint a rászorulókkal szembeni szolidaritásra való felhívás céljából szervezték meg – tudtuk meg Birkásné Erdős Krisztinától, a szervező csóti Szent Mihály Karitász csoport vezetőjétől.
Mint mondta, az Egymillió csillag a szegényekért a Katolikus Karitász egy országos projektje, és nagyon örülnek neki, hogy Pápán sikerült ilyen sok embert megszólítaniuk. – Fontosnak éreztük, hogy a katolikus karitász és az egyház jelen legyen a Gyertyafényes adventen. Az egyik faházban a mi szervezetünkkel lehet megismerkedni, a mostani rendezvénnyel pedig a rászorulókra, a nélkülözőkre, a betegekre és az idősekre szeretnénk ráirányítani a figyelmet – jegyezte meg Birkásné Erdős Krisztina. A fehér és piros mécsesek tucatjaiból a Katolikus Karitász jelét formálták meg a Fő tér kövezetén. A fehér mécsesek elhelyezése egy keresztet szimbolizált, amiből kilobbantak a pirosak által alkotott szeretetlángok. A szolidaritási akcióban az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tagozatos nagykórusa karácsonyi énekekkel működött közre.
A folytatásban Balássy Betti és Varga Feri karácsonyi műsora szórakoztatta a közönséget, majd az Evangélikus Egyházközség képviseletében Polgárdi Sándor esperes meggyújtotta a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját. Az esperes kiemelte, az adventi koszorú szinte nélkülözhetetlen jelképe a várakozásunknak, amit azonban nem nyomhat el a készülődés sok-sok feladata. – Az adventi időszak a várakozás ideje, amikor Jézus Krisztus kopogtat az ajtónk előtt. Ennek az Úrnak van kulcsa a mi szívünkhöz, nem akarja reánk törni az ajtót. Kopogtat, hogy mi is halljuk. Abban a közösségben, amelyet családnak, intézménynek, vagy egyháznak nevezünk, ott az egyik legmagasztosabb és legbensőségesebb ünnep előtt állunk. Advent harmadik vasárnapjának estéjén, amikor Pápa városa Fő terén meggyújtom az adventi koszorú harmadik gyertyáját, akkor annak a fénynek a továbbadói lehetünk mi is, melyet a betlehemi csillag számunkra mutatott ott, a jászol felett – fogalmazott Polgárdi Sándor.
A Gyertyafényes advent harmadik hétvégéjét a malomsoki Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a Munkácsy Zenestúdió fellépése zárta.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!