„Amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger” – speciális labdarúgó torna


2014-12-14 14:27:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


„Amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger” – speciális labdarúgó torna főképe
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség ezen a hétvégén Pápán rendezte meg nemzetközi egyesített teremlabdarúgó bajnokságát. A kupán 13 fiú és három lány csapat vett részt, a hazai színeket két fiú és egy női gárda képviselte, utóbbi együttesnek jól szolgálta a felkészülését a jövő évi nyári olimpiai játékokra, melyet Los Angelesben rendeznek meg. A pénteki megnyitó után divízionáló mérkőzésekkel indult a vetélkedés, a speciális olimpia sportolókból és partnerjátékosból álló alakulatok ezen meccsek eredményei alapján kerültek be a különböző csoportokba. A fiúknál a Pápa I. csapata a legerősebb divízióban a szlovák és a cseh speciális válogatottal és Győrrel játszott, a fiúk nagy csatában a negyedik helyet szerezték meg. A második divízióban a házigazdák második csapata viszont jól teljesített, így a játékosok nyakába aranyérem került. A két alakulat edzője, Szalai Dezső nem volt elégedetlen az eredményhirdetést követően.
- Maximálisan elégedettek lehetünk a srácokkal, ugyanis mindenki tudása legjavát nyújtotta. Az egyes számú csapatunknak a legerősebb divízióban meg volt az esélye a döntőbe kerülésre, sajnos egy hajszállal lemaradtunk a fináléról, rosszabb gólkülönbségünk miatt nem döntőzhettünk, ma pedig szintén kiegyenlített meccsen a bronzmérkőzést is elveszítettük. A kisebbeknél két partnerjátékosunknak végig kellett játszania az összes mérkőzést, remekül együttműködve az SO sportolókkal végig kiegyenlített teljesítményt nyújtva meggyőzően nyerték a tornát.
A lányoknál a szigetvári Horizont SE végzett az élen, a pápaiak a második helyet szerezték meg, a harmadik hely Győrnek jutott. Czoborné Kilián Ildikó szakágvezető szerint a jövő évi világeseményre jól szolgálta felkészülésüket a torna.
- Szépen szerepeltek a lányok, azért is elégedett vagyok a teljesítményükkel, mert voltak hiányzóink: kapusunk munkahelyi elfoglaltság miatt maradt távol, védelmünk oszlopos tagját, Horváth Évát pedig novemberben tragikus körülmények között elveszítettük. Ami a csoportunkat illeti, kiegyenlített volt a divízió, sajnos a lányokkal nem sokat tudunk együtt készülni, hiszen többen már dolgoznak, partnerjátékosaink pedig más-más intézményben tanulnak, ennek ellenére csak egy picin múlott a tornagyőzelmünk. Végezetül szeretném megköszönni a Pápai Egyesített Labdarúgó Club támogatását, segítségük nélkül nehezen lenne elképzelhető az utazás.
A szakágvezetőtől megtudtuk, a 2015-ös játékokra három partnerjátékos, Szűcs Laura, Lázár Cintia, Farkas Bíborka és egy SO sportoló Simon Rozália utazik, részvételüket pedig a Pápai Egyesített Labdarúgó Club is támogatja. A részletekről Grőber Attilát, a klub elnökét kérdeztük.
- Örömmel tettünk eleget a Balla DSE kérésének, azt gondoljuk, hogy kevés fontosabb dolog van annál, minthogy ha van lehetőségünk, segítsünk a pápai játékosokon, hogy jövőre elutazhassanak az Egyesült Államokba. Érzékenyek vagyunk ezekre a kérdésekre, fontosnak érezzük az anyagi háttér előteremtését. Egy út játékosonként 200.000 forintba kerül, első körben ennek az összegnek az ötödét tudtuk átadni, a december 21-ei Apuka Kupára pedig adománygyűjtést szervezünk, hogy tovább segítsük a pápai delegáció helyzetét.
A díjakat Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke adta át, aki megköszönte a kifogástalan pápai szervezést, majd sok sikert kívánt a Los Angelesben pályára lépő magyar válogatottnak, a rendezvény eszmeiségét pedig Teréz anya gondolatával foglalta össze: „Amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”

Végeredmény:

I. divízió:
1. Szlovákia
2. Csehország
3. Győr
4. Pápa I.

II. divízió:
1. Pápa II.
2. Horizont SE
3. Tapolca

III. divízió:
1. Zsira
2. Diósjenő
3. Csalogány

IV. divízió:
1. Csákánydoroszló
2. Szentgotthárd
3. Drávakastély

Nők:
1. Horizont SE
2. Balla DSE Pápa
3. Győr

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!