Ünnepi hangulat kicsik és nagyok prezentálásában


2014-12-14 01:12:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Ünnepi hangulat kicsik és nagyok prezentálásában főképe
Betlehemes játék, adventi énekek, valamint könnyűzenei dallamok gondoskodtak az ünnepi hangulatról és a felhőtlen kikapcsolódásról szombaton a Fő téren. A Gyertyafényes advent aznapi programjait a somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskola diákjainak nagyszalontai betlehemes műsora nyitotta meg, majd a gecsei Dallamvarázs Énekkar, aztán a Vaszari Asszonykórus állt színpadra adventi dalokkal.

Este az igényes popzenét játszó pápai Stage Door zenekar koncertje örvendeztette meg a csípős hideg ellenére szép számban egybegyűlteket. Az Illés Csaba által vezetett együttes a popos és rockos elemeken túl alternatív zenei megoldásokkal igyekszik egyéni ízt vinni a mai popzenei palettába. Zenéjükben hangsúlyos szerepet kap a sok vokál, továbbá a gitár és a dob mellett ütős hangszereket, valamint trombitát is rendszeresen megszólaltatnak a fellépéseiken. Repertoárjukat szinte teljes egészében saját szerzemények, saját dalok alkotják. A frontember érdeklődésünkre elárulta, a zenekar tagjai roppant lelkesek, de sokszor nehéz összeegyeztetni a próbákat. Mint mondta, céljaik között szerepel, hogy kimozduljanak Pápáról, a közeljövőben a környező városokban is szeretnének koncertezni.

Ma 16 órától a Katolikus Karitász tart gyertyagyújtást a Fő téren, majd Balássy Betti és Varga Feri karácsonyi műsora következik. 17.30-kor az Evangélikus Egyházközség képviseletében Polgárdi Sándor esperes meggyújtja a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját, a hétvégét pedig a malomsoki Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a Munkácsy Zenestúdió fellépése zárja.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!