Híres operakórusok


2010-03-04 12:52:23  | cikk: Babos Petra  | 


Ma délelőtt tartották városunkban a Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Kht. veszprémi és Veszprém megyei ifjúsági hangversenybérletének 2009/2010-es évad második előadását.
Pápán ma és holnap a Nemzeti Énekkar Híres operakórusok című előadását hallgathatják meg a diákok.
Ma 11 órakor a Türr István Gimnázium tanulói, 13 órakor a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola diákjai tekintették meg az előadást a színházban.
Holnap 10 órától a pápai általános iskolások, 12 órától pedig a Petőfi Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói láthatják és hallhatják a Nemzeti Énekkartól az alábbi műveket: Muszorgszkij: Mozart: Szöktetés a szerjából-Janicsárok Kara, Gound: Faust és Verdi: A trubadúr-Katonakórus, Csajkovszkij: Anyegin-Málnaszedő lányok kórusa, Erkel Ferenc: Hunyadi László-Meghalt a cselszövő és a Bánk Bán-Csárdás, Puccuni: Pillangókisasszony-Zümmögéőkórus, valamint Verdi: A trubadúr - Cigánykórus, Aida - Bevonulási induló.
A következő előadások 2010. április 7. és 8. között lesznek, amikor is Ismerkedés az operával című műsorával a Művész Szimfonikus Zenekar látogat el városunkba.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!