Adventi hangverseny a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében


2014-12-12 20:13:55  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi hangverseny a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) minden évben megszervezi az adventi hangversenyt a város és a környék nemzetiségi csoportjainak részvételével. A koncerten bemutatkozott a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola három nemzetiségi osztálya, a Nagyteveli Nemzetiségi Énekkar és a Gannai Asszonykórus is. A meghitt hangversenynek a Szent József kápolna adott otthont.
Pillerné Fódi Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke hírportálunk kérdésre elmondta, az adventi hangverseny a nemzetiségi önkormányzat fő rendezvénye. Ilyenkor a környéken élő németajkú közösségek találkoznak, s megállnak egy kicsit a rohanó világban, együtt énekelnek, beszélgetnek.
Az elnök hozzáfűzte még, a svábok nagyon vallásos emberek, fontos számukra az advent, ezért szerettek volna hozzájárulni egy koncerttel a lelki feltöltődéshez és az ünnepváráshoz. Döbröntén, ahol ő lakik, máig hagyománya van a szentcsalád-járásnak, ami kilenc nappal karácsony előtt történik – árulta el a PNNÖ elnöke.
A hangverseny a Stille Nach közös eléneklésével zárult. A koncert után szeretetvendégségre várták a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!