Alapítványt hoz létre a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása


2014-12-11 16:05:56  | cikk: mo  | 


Alapítványt hoz létre a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása főképe
A Pápai Járási Hivatalban ülésezett ma délután a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulásának tanácsa. A tagok megtárgyalták a 2015. évi belső ellenőrzésről szóló tervet, mely tartalmazza azon települések sorát, amelyek a jövő évben számíthatnak a belső ellenőrök felülvizsgálatára. A határozat szerint 18 Pápa környéki faluban várható belső ellenőrzés – adott tájékoztatást Varga Péter, a társulás elnöke.

A társulási tanács döntött arról is, hogy létrehozza a Segítő Társulás Alapítványt, mely a rászoruló családok megsegítését hivatott szolgálni mind természetbeni, mind anyagi támogatás formájában. Varga Péter elmondta, 300 ezer forint alapítói tőkével hozzák létre az alapítványt, mely legkésőbb tavasszal meg is kezdheti működését.

A vegyes ügyek keretében dr. Dancs Ferenc megyei szakfelügyeleti főorvos számolt be a központi háziorvosi ügyelet működéséről. A főorvos felhívta a polgármesterek figyelmét a nagy futásteljesítménye miatt nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépjármű cseréjére és a számítógépes rendszer megújítására. Utóbbira egy új, modern orvosi program telepítése érdekében lenne szükség, melyhez ingyenesen hozzáfér az ügyelet, az elavult számítógépeken azonban nem fut a program – tájékoztatott dr. Dancs Ferenc, majd hozzátette, e két beruházás következtében minőségi javulás érhető el a központi ügyelet működésében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!