Angol nyelvi módszertani továbbképzés a Petőfiben


2014-12-10 14:31:29  | cikk: mo  | 


Módszertani továbbképzést tartottak a város angoltanárai számára a Petőfi Sándor Gimnáziumban. A délutáni bemutatóórát Kelemen Ferenc, a Baker Street Nyelviskola vezetője tartotta a résztvevő pedagógusoknak és a petőfis diákoknak. Bognár Anita, a Petőfi-gimnázium angoltanára elmondta, rendkívül hasznos volt a továbbképzés, hiszen a foglalkozáson újabb és újabb pedagógiai fogásokat sajátíthattak el a megjelentek, de profitáltak a diákok is, hiszen számukra is új ismereteket tartogatott ez a délután.

Kelemen Ferenc elmondta, a pénzügyekhez kapcsolódóan építette fel a bemutatóórát, átvették a téma szókincsét, a nyelvtan pedig a feltételes mód átismétlését jelentette. A nyelviskola vezetője beszélt arról is, nagy örömmel látta, hogy a petőfis diákok mennyire nyitottak és készek angolul társalogni egymással. Elismeréssel szólt a fiatalokról, hiszen megtartották természetességüket és lendületüket, annak ellenére, hogy a bemutatóórát több pedagógus kísérte figyelemmel. Kelemen Ferenc hozzátette, a diákok mernek beszélni, jó a kiejtésük és nyelvtani szempontból is magas szinten állnak, így nem lehet gond az érettségivel.

A továbbképzés az Oxford kiadó jóvoltából valósulhatott, melynek kiadványát Kelemen Ferenc használta a foglalkozáson. A Solutions-sorozat azoknak a tanulóknak szól, akik már a tanulmányaik elején azon gondolkodnak, hogy emelt szintű érettségi vizsgát tesznek. A sorozat a belépőfoktól, vagyis az „A2”-től, a „C1”-es szintig, a felsőfokig készíti fel a fiatalokat angol nyelvből – tette hozzá a szakember.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!