A foltvarrással ismerkedtek az asszonykörben


2014-12-09 19:00:18  | cikk: mo  | 


A foltvarrással ismerkedtek az asszonykörben főképe
Sokan összegyűltek a Pápai Bóra Katalin Evangélikus Asszonykör ma esti programjára. A minden alkalommal tartalmas programot biztosító összejövetelek mai foglalkozásán Kovácsné Józsa Henrietta látogatott el az evangélikus gyülekezeti terembe, s hozta el magával csodálatos kézműves termékeit, foltvarró technikával készült takarókat, apró ajándékokat, párnákat, párnahuzatokat, terítőket. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Tűsarok Foltvarró Klubjának vezetője ugyanis több, mint 20 éve foglalkozik az ún. patchwork technika rejtelmeivel. Az asszonykör meghívására érkezett az összejövetelre, ahol egy szív alakú, karácsonyi kispárnát készített a résztvevőkkel. A technika egyáltalán nem bonyolult – árulta el Henrietta, – aki tud fércöltést készíteni, azonnal rájön a módszer lényegére, s bármit meg tud csinálni. A foglalkozásvezető elmondta, némiképp előkészült a mai alkalomra, hiszen a szabásmintát elkészítette és a párnához szükséges anyagdarabokat is méretre vágta. A résztvevőknek meg kellett keresniük az egymáshoz passzoló darabokat és a minta alapján összevarrni azokat.

Kovácsné Józsa Henrietta érdeklődésünkre elmondta, a JMSZK foltvarró klubja már régóta működik, körülbelül 10 fő alkotja azt a lelkes csapatot, akik gyakran összeülnek és a lehető legtöbbféle használati tárgyat, díszeket, ajándékokat alkotnak foltvarró technikával. A klubvezető megjegyezte, az egyéni ötletek mellett szinte minden évben van egy nagyobb volumenű közös munka is, amelyet jótékony céllal valósítanak meg a tagok. Ilyen volt például, amikor a Barátság Klub mozgássérültjei számára késztettek díszpárnákat, de varrtak takarót a dévai árváknak és segítettek a vörösiszap-károsultaknak is.

Bár az asszonykörben ezúttal egy egyszerű szívpárna készült, a foltvarrás technikája rendkívül sokrétűen alkalmazható: készülhet vele táska, telefontartó, pénztárca, tolltartó és még folytathatnánk a sort. Egy jó szín- és mintaválasztással remekül feldobja hétköznapi tárgyainkat.

Az asszonykör vezetője elmondta, előző összejövetelükön a szappankészítéssel ismerkedtek meg, míg a következő programjukon már a farsang lesz a téma február 9-én. Receptbörzét tartanak, emellett egészségügyi előadást hallgatnak meg – hívta fel a figyelmet Kovács Endre Zoltánné.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!