Átvették díszokleveleiket a táncmaraton résztvevői


2014-12-08 18:05:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Átvették díszokleveleiket a táncmaraton résztvevői főképe
Amint arról korábban hírt adtunk, október 25-én és 26-án sajátos rekordnak adott otthont a Városi Sportcsarnok. Az óraállítás lehetőségeit kihasználva ugyanis az önkormányzat támogatásával a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ társszervezőivel arra vállalkozott, hogy az egy nap alatt - ebben az esetben 25 óra alatt - a folyamatosan bemutatott legtöbb tánc mennyiségi rekordját állítják fel. Az elképzelést tettek követték és a kísérletet 25 óra elteltével siker koronázta, a maratoni vállalkozás október 26-án 20 óra után néhány perccel egy közös, tömeges tánccal ért véget, mely azt jelentette, hogy az 1500 perc alatt 46 fajta tánc rekordja attól kezdve a pápaiak nevéhez fűződik. A rekordot Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora a helyszínen hitelesítette. Az egyesület elnöke megállapította, hogy a műfajok megszakítás nélkül váltották egymást, így a szakadatlan táncbemutató után gratulált a főszervezőknek, és átadta a rekordot igazoló hivatalos okiratot. Hétfőn késő délután a Városházán az egyesület által kibocsájtott díszoklevelet Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert kabinetvezető jelenlétében dr. Baloghné Uracs Marianna igazgató és dr. Áldozó Tamás polgármester adta át ünnepélyes körülmények között a táncmaratonban közreműködő egyesületeknek, csoportoknak. A JMSZK igazgatónője hangsúlyozta, az intézmény régóta dédelgetett álma vált valóra a táncbemutató megvalósulásával.
- Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy ebben a városban, amely számos kreatív, mozgással foglalkozó emberrel rendelkezik, helye lenne egy olyan rendezvénynek, mely megmutatja, mennyien fordítanak figyelmet a táncra, és milyen fantasztikus eredményeket érnek el. Arra gondoltunk, hogy a Sportcsarnokban egy teljes napot közösen töltenénk el a tánc jegyében, innen már csak egy lépés volt, hogy az a nap olyan legyen, mely kapcsolódik az óraátállításhoz és felülmúlni sem lehet. Ezeket a gondolatokat néhány évig dédelgettük, majd a 800 éves évfordulós események sorában az önkormányzat támogatásával és az egyesületek, csoportok közreműködésével megvalósulhatott ez a rendezvény, mely az 500 résztvevő és az értük szorítók számára örökké emlékezetes marad. Akik ott voltak tanúsíthatják, hogy nagyon jó hangulatban, igazi közösségi élményt adott ez a rendezvény.
Dr. Áldozó Tamás polgármester a képviselőtestület nevében is gratulált a résztvevőknek, elmondta, a táncmaraton utolsó óráiban első kézből tapasztalhatta, hogy milyen lelkesedéssel, odaadással, élvezettel léptek színpadra a résztvevők. Reményét fejezte ki, hogy a csoportok közötti együttműködés hosszútávú lesz és még sok produkcióval örvendeztetik meg a helyi és országos közvéleményt.

A díszoklevél átadó közös koccintással ért véget.

A díjazottak:
Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ
Rebel-Lion TSE
Zsoodance Táncstúdió
Nagydémi Zumba Nagyik
Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete
Pápai Református Kollégium "Tánc-Lánc" Alapfokú Művészetoktatási Intézménye
Vadvirág Néptáncegyüttes
Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
Black Bunny Rock’n Roll Club
Balance Dance Team
Adászteveli Zenestúdió
Bödögei Bomba Csajok
Egyházaskeszői Néptánccsoport
Rezeda Néptánccsoport
Optikai Csalódások
Parolás Kulturális Egyesület
Teveli Táncos Lábak
Nyári Barbara klasszikus balett
Argentin Tangósok Közössége
Hedonizm Break Dance Crew

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!