A második gyertya is ég a városi adventi koszorún


2014-12-07 22:22:56  | cikk: Babos Petra  | 


A második gyertya is ég a városi adventi koszorún főképe
Ínycsiklandó vaníliás kürtös kalács, fűszeres forralt bor és halk karácsonyi zene csalogatta ma délután az ünnepi díszbe öltözött Fő térre az érdeklődőket, a Gyertyafényes advent programsorozat bronzvasárnapjára. A karácsonyi hangulatról a Stratégiai Légiszállítási Képesség szervezetei gondoskodtak, valamint a Nyárádi Dalárda énekelt adventi dalokat.
A színpadi programok mellett természetesen a faházakban különböző kézműves termékeket is lehetett vásárolni. A kreatív gyerekek a Szent István Római Katolikus Iskola aulájában készíthettek szebbnél-szebb karácsonyi dekorációkat otthonuk csinosításához.
Advent második vasárnapján a Pápai Református Egyházközség képviselője, ifj. Márkus Mihály lelkipásztor gyújtotta meg a városi koszorú második gyertyáját, közreműködött a Pápai Református Ifjúsági Zenekar. Ifj. Márkus Mihály adventi gondolataiban elmondta, karácsony legfontosabb üzenete, hogy Isten emberré lett.
- Ha Isten nem lett volna emberré, akkor nincs karácsony. A keresztény egyháznak ez a legfontosabb feladata, hogy erre emlékeztessen mindenkit. Az adventi koszorún felgyúó láng minden hétvégén egyre nagyobb, vagyis egyre nagyobb a világosság a koszorún. Mi azt szeretnénk, ha a szívekben is nagyobb lenne.
A lelkipásztor hozzáfűzte még, hogy sokszor mire karácsonyhoz érkezünk, nem is tudjuk élvezni igazán, mert mindent meg akarunk csinálni, s mire odaérünk, hogy élvezhessük az ünnepet, már nem tudjuk. Inkább kevesebbet hajtsunk, dolgozzunk, azért, hogy tényleg ünnepelhessünk. Töltsük együtt az időt, beszélgessünk, játsszunk, s örüljünk az ünnepnek. Hiszen az egyik együttes is azt énekli: „ A mai nap nem olyan, mint más. A mai nap örömünnep, s nem lesz vitatkozás…” A karácsony arról szól, hogy észrevegyük, hogy Isten ott áll az ajtónk előtt, s végre úgy éljünk, ahogy ő szeretné. Hiszen, ha úgy élnénk, akkor jobb lenne mindenkinek, s nemcsak karácsonykor – zárta gondolatait a lelkipásztor.
A Gyertyafényes advent bronzvasárnapi programját a magyar fiúegyüttes, a tavalyi tehetségkutató egyik legsikeresebb csapata, a fiatalok egyik kedvenc együttese, a ByTheWay koncertje zárta.
A népszerű fiúcsapatnak nagy rajongótábora van városunkban, hiszen a koncert kezdete előtt másfél órával már a színpad előtt várták őket az esőben, s amikor megpillantották kedvenceiket, ugráltak, tapsoltak örömükben.
Vavra Bence elmondása szerint Pápán adták nyáron az egyik legsikeresebb koncertjüket, azon voltak a legtöbben eddigi fellépéseik során, ami nagyon jó érzéssel töltötte el őket, ezért is jöttek városunkba ismét szívesen, istenien érzeték magukat a Játékfesztiválon.
- Nem sok időnk van a karácsonyra készülni, rengeteg fellépésünk van advent idején. De azért minket is átjár a karácsony hangulata. Karácsony előtt lesz a lemezbemutató nagy koncertünk, amire sokat kell készülnünk és próbálnunk. A karácsonyt mind a hárman családunkkal töltjük otthon. A két ünnep között lesznek szerepléseink, majd szilveszterkor ismét koncertezni fogunk - mesélte Feng Ya Ou Ferenc.
- A 2014-es évre mindannyian büszkén fogunk visszaemlékezni, hiszen szép időszakot tudhatunk magunk mögött, sok-sok koncerttel. Örülünk, hogy egy lemezt is sikerült kiadnunk. Úgy érzem, mindent elértünk, amit csak szerettünk volna, de azért izgatottan várjuk a 2015. évet. Újévi fogadalomként is azt mondhatjuk, hogy jövőre is folytatjuk a zenélést, s bízunk benne, hogy hasonlóan sikeres évet zárunk majd – osztotta meg gondolatait Szikszai Péter.
A fergeteges hangulatú műsor elején a Kis karácsony, nagy karácsony című dalt énekelték el, majd felcsendült többek között az LGT: Embertelen dala, R-GO: Létezem, Olly Murs: Troublemaker-je és persze az Álmodj még és a Sose múló nyár is. Szikszai Péter pénteken ünnepelte születésnapát, ezért őt és még két jelenlevő lányt, akik szintén a napokban ünnepeltek, megköszöntötték a Boldog születésnapot című dallal.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!