Karácsonyi dallamok és dzsessz a Gyertyafényes adventen


2014-12-06 21:52:09  | cikk: Babos Petra  | 


Karácsonyi dallamok és dzsessz a Gyertyafényes adventen főképe
December 6-án idén sem rázta meg szakállát a Mikulás, elmaradt a havazás, helyette esőben tartották meg a Gyertyafényes advent szombati programjait. Elsőként az Allegro AMI Sindő Népzenekar lépett fel Nagyszalontai betlehemes című produkciójával, majd Karácsony a világ körül címmel a Megafon Zenei Egyesület tehetségei szórakoztatták a megjelenteket.
A karácsonyi készülődésből sosem hiányozhat a kézműveskedés sem. A gyerekek advent minden hétvégéjén, szombaton és vasárnap délután 16 és 18 óra között a Szent István Római Katolikus Iskola aulájában készíthetnek szebbnél-szebb díszeket, dekorációkat.
Horváthné Bátor Mária, a játszóház vezetője elmondta, ajtó-, ablak- és karácsonyfadíszeket, valamint apró ajándékokat készíthetnek az ügyes kezű gyerekek hétvégente.
A mai napon, Mikulás alkalmából télapós dekorációkat alkottak a betérő apróságok a pedagógusok és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézműveseinek közreműködésével.
A játszóház vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy holnap arany és ezüst színű hullámpapírból karácsonyfadíszt készíthetnek az érdeklődők, de gyertyát is tekerhetnek méhviaszból. Érdemes tehát betérni a katolikus iskolába, hiszen igazi meglepetést lehet okozni a család bármely tagjának egy-egy kedves karácsonyi, saját készítésű dekorációval.
Ha már Mikulás napja van, az öreg Nagyszakállú is meglátogatta a játszóházat és szaloncukorral lepte meg az alkotó gyerekeket, majd a Fő téren sétálóknak is kedveskedett egy kis édességgel.

A szombati programot a Ribilio Andante Jazz Quartett karácsonyi koncertje zárta.
Bodnár Huba, a zenekar vezetője és dobosa érdeklődésünkre elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy ismét felléphettek a Gyertyafényes advent keretein belül.
A koncerten felcsendült például a Jingle Bell Rock, a White Christmas és a Let It Snow is.
A zenekar két és fél évvel ezelőtt indult az Esti Kornél Kávézóból. Azóta kinőtte magát egy olyan zenekarrá, amely fesztiválokon és különböző nagyrendezvényeken vállal fellépést óriási lelkesedéssel. A csapatot Pápán 2014-ben sokszor láthatta a közönség, amiért hálásak a tagok, hiszen ide mindig szívesen jönnek el. A zenekar tagjai győriek, egyedül Huba pápai, de mégis szívügyüknek tekintik, hogy a város nagyobb rendezvényein jelen legyenek.
Bodnár Hubától megtudtuk, a csapat már készül a karácsonyra, számukra ebben az időszakban van a legtöbb kültéri fellépés, minden hétvégén szerepelnek valahol, s ezáltal ők is ráhangolódnak az ünnepekre. A karácsony számukra arról is szól, hogy együtt legyenek, s zenéljenek.
Aki esetleg lemaradt a ma esti koncertről, ne csüggedjen, hiszen a zenekar szilveszterkor is fellép majd a Fő téren.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!