Három éve hirdeti az evangéliumot a Mária Rádió Pápán


2014-12-06 20:13:09  | cikk: mo  | 


Három éve hirdeti az evangéliumot a Mária Rádió Pápán főképe
A Szent József Kápolnában hálaadó szentmisével ünnepelte a Mária Rádió pápai stúdiója megalakulásának 3. évfordulóját. Az evangéliumot hirdető helyi rádió tiszteletére bemutatott szentmisét Salgó Ferenc kanonok-plébános celebrálta, aki egyben a rádió helyi főszerkesztője, lelki vezetője is. A bensőséges születésnapi ünnepségen részt vett Fábián József, a Mária Rádió országos koordinátora és a helyi szerkesztőség önkéntesei.

Fábián József elmondta, a pápai stúdió az ajkaival és a veszprémivel egy időben alakult. Az eltelt három év lelkiismeretes munkáját végigkövetve elmondható, hogy a pápai rádió mind a műsor minőségét, mind pedig mennyiségét tekintve dobogós helyen szerepel az ország nyolc rádiószerkesztősége között – fogalmazott a Mária Rádió képviselője. Fábián József arról is beszámolt be, az országban 700 fölött van a műsorszolgáltatásban közreműködő önkéntesek száma, s ez évről-évre nő. A rádió egyébként 21 éve 62 országban hirdeti az evangéliumot. A koordinátor szólt arról is, a Mária Rádió a nap 24 órájában szól a hívekhez, ebből négy órában szolgáltatnak helyi műsort.

Steiner Csaba, a helyi szerkesztőség önkéntese elárulta, háromféle tevékenységet végeznek munkatársai. A Mária újság terjesztésében, az ún. promócióban közel félszázan vesznek részt, hiszen szinte minden faluban van egy-egy segítő, aki eljuttatja a kiadványt az érdeklődőkhöz. A technikai háttérmunkában 6 önkéntes dolgozik, a heti adás elkészítéséhez pedig 10-15 közreműködő járul hozzá. Bár a fő cél az evangelizáció, a rádió kötelezettséget vállalt arra, hogy a helyi közélet aktualitásaival is kitölti műsoridejét. Minden nap van hírműsor, programajánló, helyi vallási műsor, imádság és szentmise, valamint gyermekműsor. De különféle magazinműsorokat is hallhatnak az érdeklődők, ilyen például a rendőrségi vagy az egészséges életmódról szóló rovat. Ezenkívül minden hétre jut egy-egy interjú is, melyet az önkéntesek helyi vagy akár a városba érkező, országosan is elismert szakemberekkel, közéleti szereplőkkel, művészekkel készítenek.

Laskovics Márió, a szerkesztőség legfiatalabb tagja, friss diplomásként egy projekt keretében tevékenykedik a rádiónál. Augusztus óta erősíti a csapatot, részt vesz a műsorkészítésben, az önkéntesek toborzásában és a mecenatúraépítésben. Márió nagyon élvezi munkáját, szívesen készít riportokat, de az utómunkában is örömmel vesz részt – árulta el. A stúdió munkatársa szólt arról is, volt egy időszak az életében, amikor eltávolodott a vallástól, most viszont örül annak, hogy e tevékenység kiváló teret ad az Istennel való kapcsolatának erősítésére.

A Mária Rádió pápai stúdiójának műsora 90,8 MHz-en fogható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!