Jól sikerült Iványi Martin debütálása az élvonalban


2014-12-06 19:52:35  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


Jól sikerült Iványi Martin debütálása az élvonalban főképe
Ahogy arról pénteki cikkünkben beszámoltunk, a Ferencváros elleni idényzáró 54. percében Enyingi Marcell, Király Botond, Venczel Zoltán és Böröczky Bálint után újabb PELC játékos debütált a magyar élvonalban Iványi Martin személyében. Az 1995-ös születésű labdarúgó az utóbbi időben két hetet edzett az első kerettel, de korábban a Ligakupa találkozón is lehetőséghez jutott, a Haladás és a Sopron ellen csereként lépett pályára, majd a szombathelyi visszavágón már a kezdőben kapott helyet, és végig a pályán volt. Martin érdeklődésünkre elmondta, az első pillanatoktól kezdve igyekezett bizonyítani a felnőtt csapat edzésein, bízott benne, hogy a kemény munka megtérül, és Lengyel Ferenctől megkapja a lehetőséget.
- Nagyon jó érzés volt debütálni az első osztályban, köszönöm Lengyel Ferenc bizalmát. Nagyon izgatott voltam, amikor meghallottam a nevemet, hogy menjek a kispadhoz és beállok, de az első labdaérintés után megnyugodtam. Csapattársaim is bátorítottak és sokat segítettek meccs közben. Próbáltam az edzőm utasításait betartani, igyekeztem a legtöbbet kihozni magamból és helytállni az első NB I-es meccsemen. Nagy volt az iram, de úgy érzem, sikerült felpörögnöm, külön öröm és megtisztelő számomra, hogy egy ilyen neves csapat, mint a Ferencváros ellen debütálhattam, ráadásul egy ilyen szép stadionban. Ami a közeljövőt illeti, a téli szünet után az első csapattal kezdem a felkészülést, bízom abban, hogy a későbbiekben is számítanak rám és minél több lehetőséghez jutok. A távolabbi terveim között az szerepel, hogy a lehető legtöbbek fejlődjek és minél magasabb szinten focizzak, emellett a sportedzői tanulmányaimat is szeretném befejezni, hogy egész életemben ezzel a sportággal tudjak foglalkozni.
A korábbi tapasztalatok alapján Martin pályafutása jó úton halad, hiszen Dombó Dávid (Illés Akadémia), Radó András és Zsirai Martin (Szombathelyi Haladás), valamint Novák Csanád (Kecskemét) is NB I-es játékosok lettek, mindannyian a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál bontogatták szárnyaikat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!