Lelkipásztort iktatott be a református egyház


2014-12-06 18:16:21  | cikk: pt  | 


Beiktatták a Pápai Református Egyházközség lelkipásztori tisztségébe Szakács Gergelyt ma délelőtt a református templomban. Az ünnepi istentiszteleten Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője hirdetett igét, majd a fiatal lelkészt Lentulai Attila, a Pápai Református Egyházmegye esperese iktatta be lelkipásztori tisztségébe.

Szakács Gergely hírportálunknak elmondta, a pápai gyülekezetben régóta két megválasztott lelkész szolgál. – Ifj. Márkus Mihályt 12 éve választották meg, ő egyedül került Pápára. Tíz éve hívott maga mellé segédlelkésznek. Azóta felszenteltek, beosztott lelkészként szolgáltam tovább, aztán a presbitérium nemrég úgy döntött, meghívnak a lelkészi állásra, a gyülekezet pedig megválasztott – tudtuk meg a frissen beiktatott lelkipásztortól.

Kérdésünkre elárulta, a gimnáziumban többféle dolog iránt érdeklődött, majd a teológiai tanulmányai alatt megerősödött benne, hogy Isten elhívta a lelkipásztori szolgálatra. Megfogalmazása szerint ez a hivatás más, mint a legtöbb világi foglalkozás, amit az ember saját maga választ tehetsége, érdeklődés szerint, vagy éppen kényszerből. Szavai alapján lelkésznek egyfajta belső indíttatásra és Isten hívására áll az ember – utóbbit nehéz lefordítani egy nem hívő számára. – Ez nem úgy működik, hogy reggel felkelek és eldöntöm, hogy márpedig én lelkipásztor leszek. Bennem hosszú-hosszú évek alatt érlelődött meg az elhatározás – mutatott rá Szakács Gergely.

A jövőbeni szolgálatával kapcsolatban kifejtette, mivel tíz éve Pápán szolgál, az eddigiekhez képest nem lesz sok újdonság a feladatai között. – Az új célom pedig valójában a közösségünk célja: nagyon fontos számunkra, hogy meg tudjunk újulni. A bibliai, evangéliumi üzenetet szeretnénk a hétköznapokban is minél jobban közel hozni az emberekhez.

A lelkészbeiktató istentisztelet után szeretetvendégséget tartottak a Nátus konyhán.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!