Kijött a lépés a Motax Concordia KC Pápának


2014-12-05 21:20:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kijött a lépés a Motax Concordia KC Pápának főképe
November 14-e után péntek este ismét hazai közönség előtt lépett pályára a Motax Concordia KC Pápa. Kosarasaink az elmúlt fordulóban értékes győzelmet arattak a Vasas otthonában, Vajda Balázsék 63-71-re nyertek, mellyel két győzelem, négy vereségre módosult idei mérlegük. Mostani ellenfelük az utolsó előtti helyen álló PVSK-Kronosz Kiadó volt, a pécsiek ellen a hazaiak nem számíthattak Keresztes Rafaelre, a center a fővárosi mérkőzésen két technikait kapott, így ki kellett hagynia a találkozót, Jarosevits Róbert pedig távozott a csapattól. A mieink a Kutasi, Hadnagy, Horváth, Henrik, Ács kezdő ötössel sorakoztak fel a feldobáshoz, nagy kérdés volt, center poszton sikerül-e megfelelő módon meghatározó játékosát pótolnia a Pápának. Kétségtelenül meglepte taktikájával ellenfelét a Pápa, hiszen agresszív, egész pályás védekezésre nem számított a vendégek mestere, ráadásul gyors indításokkal, sok futással támadásban is jól teljesítettek a mieink, a negyedik percben 13-2-nél időt is kért a pécsi edző. A rövid fejmosás sem segített a vendégeken, szépen termelték a duplákat Ács Péterék és a kispadról beszálló Szanati is jól játszott, három perccel a szünet előtt már 21-7 állt a táblán. A hajrára összekapták magukat a pécsiek, egy 7-0-s sorozattal 21-14-re zárkóztak, így is hét ponttal sikerült meglépnie a házigazdáknak (23-16). A második játékrészt Henrik triplája nyitotta, Ács továbbra is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat a palánk alatt, majd Kutasi két hármast is elhelyezett a gyűrűben, a feljavuló Hadnagy is beszórt egy triplát, a másik oldalon nem tudtak betalálni a vendégek, így a nagyszünetre húsz pontnál is nagyobbra nőtt a különbség (58-35). A harmadik negyedben sem változott a korábbi koreográfia, Henrik menetrendszerű hármasa után Ács és Horváth is betalált kintről, a mai meccsen a hárompontos vonal mögül (is) biztos kézzel játszott a Pápa (26. perc 76-42). A negyed hajrája ismét a Pécsé volt, Kőhalmi két hárompontosát Buday triplája követte, az előny ennek ellenére nem forgott veszélyben (30. perc 81-55). A záró felvonásban a mieinknél néhány bosszantó hiba becsúszott, ezúttal sem maradt el a korábbi bajnokikon látott három-négyperces hullámvölgy, így mínusz 26-ról mínusz 13-ra jött „fel” a Pécs, ám hamar rendezte a sorokat a Motax, és Kutasi hármasa után ismét a korábban látott Pápát láthatta a közönség, a 101-81-es végeredményt Perger Bálint hárompontosa alakította ki.

Motax Concordia KC Pápa - PVSK-Kronosz Kiadó 101-81 (23-16, 35-19, 23-20, 20-26)

Vajda Balázs: Megérdemelten nyertünk és végre kijött hazai pályán is a lépés, ránk is fért a siker. A második negyedben és a harmadik etap első felében nagyon megnyomtuk a játékot, és a 81 kapott pont ellenére úgy gondolom, a védekezésünkkel nyertük meg ezt a meccset. Az első félidőben jól működött a zónavédekezésünk, több variációt is kipróbáltunk, ez hozta meg a sikert, na meg a dobóteljesítményünk, hiszen a hárompontosokat 60 százalék felett dobtuk.

Pápai dobók: Szanati 12, Perák 2, Ács 15/3, Perger 3/3, Kutasi 23/12, Hadnagy 15/3, Vajda 6/3, Horváth 13/9, Henrik 12/6

A bajnokság december 12-én Veszprémben folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!