Rekordszámú résztvevő a szövegértési versenyen


2014-12-04 18:51:28  | cikk: Babos Petra  | 


Rekordszámú résztvevő a szövegértési versenyen főképe
Egy Janikovszky Évától származó idézettel - „Boldog, aki olvas, aki olvas boldogul” - kezdődött a Szent István Római Katolikus Általános Iskola mai szövegértési versenye, amelyet ötödik alkalommal szervez meg az intézmény Bognár József nyugalmazott igazgató kezdeményezésére. A megmérettetésen 32 diák mérte össze tudását a város általános iskoláiból, Veszprémből és Ajkáról.
A versenyt Pápa város 800 éves jubileuma alkalmából szervezték, a szövegek témája is Pápáról vagy az itt található régi épületekről szóltak.
Némethné Szabó Ottília magyar-történelem szakos tanár, a verseny szervezője elmondta, a mai világban, ahol az internet nagy szerepet tölt be, fontos, hogy a gyerekek olvassanak klasszikus magyar népmeséket is, hiszen a magyar nyelv ápolása elengedhetetlen.
- Sokan azt mondják, a neten is tudnak olvasni a gyerekek, de mi tanárok látjuk, sokat romlott a diákok szövegértése. Az értő olvasásra örök életükben szükségük lesz a tanulóknak, ezért is tartjuk fontosnak évről-évre ennek a versenynek a megszervezését - tette hozzá a szervező.
A versenyen Gombásiné Takács Gyöngyi köszöntötte a megjelenteket, a felkészítő tanárokat és a zsűri tagjait. A megmérettetés három kategóriában zajlott, a 4., az 5. és a 6. osztályosok korcsoportjában. A gondosan összeállított feladatsor az iskola tanárainak munkáját dicséri, az elkészült feladatokat a kísérő tanárok javították. A zsűri elnöke idén is dr. Hodásziné Pingiczer Andrea, a Türr István Gimnázium magyar munkaközösségének vezetője volt. 
A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!