Nagy értékű almaszállítmány érkezett városunkba


2014-12-04 13:57:44  | cikk: Babos Petra  | 


Nagy értékű almaszállítmány érkezett városunkba főképe
A 2014-es almaválság, az orosz importtilalom kapcsán kialakult válság kezelésére létrehozott programnak köszönhetően városunkba is nagy értékű almaszállítmány érkezett ma délelőtt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata 200 rekesz, vagyis 2800 kg szabolcsi Jonagold almát oszt szét a napokban.
- A kormányzati programot az almatermelők nehézségeinek kiküszöbölésére és segítésére hozták létre. A kormány által megvásárolt almákat a különböző segélyszervezeteken keresztül juttatják el a rászorulókhoz - tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálatának szolgálatvezetője.
Pintér-Papp Esztertől megtudtuk, a finom almákból a pápai tankerület általános iskolái, a Pápai Városi Óvodák óvodásai, a nyugdíjasok, valamint a fogyatékkal élők részesülnek.

Egyházi Andrea tankerület-vezető köszönetét fejezte ki az adományért, valamint elmondta, 7 városi intézménybe, 8 járási, települési intézménybe szállítanak 100 doboz, vagyis 1400 kg almát, 4245 tanuló részére.
- Az idei tanévben a Pápai Tankerületben folytatódott és teljes körűvé vált az iskolagyümölcs-program, mely 14 iskolában 2583 tanuló számára biztosított heti 3 alkalommal friss gyümölcsöt vagy gyümölcslevet. Ezzel a kormány azon törekvése valósult meg, melyben az 1-6. évfolyamosok számára ingyen kívánták biztosítani a gyümölcsöt - mondta Egyházi Andrea.
A tankerület-vezető hozzáfűzte, a mai napon elszállítják az 1400 kg almát, s holnap már meg is kapják a diákok a friss gyümölcsöt, amit a tízóraihoz vagy az ebédhez el is fogyaszthatnak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!