Sakk: Papírforma vereséget szenvedett a PSE


2014-12-03 10:42:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Papírforma vereséget szenvedett a PSE főképe
Az elmúlt hétvégén játszotta le soron következő mérkőzését a Pápai SE sakk csapata az NB II Széchenyi-csoportjában. Az ötödik fordulóban idegenben a Kisbér-Ászár csapata volt az ellenfelük. A házigazda csapat nem titkolt szándéka, hogy egy osztállyal feljebb lépjen a szezon végeztével, míg a pápaiak csakis a bennmaradást tűzték ki célul. 12-0 volt a leülési arány az ellenfél javára. azaz minden táblán jóval erősebb játékosok ültek a pápaiaknál.
- Nem mellesleg az első táblán az ellenfélnél egy nemzetközi mester ült, akinek Élő-pontja több mint 500-zal volt jobb a mi játékosunknál. Amikor csak 100-150 pont eltérés van két játékos Élő-pontja között, az még könnyen áthidalható, azaz nem mindig realizálódik az eredményben, de 300-400 pont különbség az csaknem mindig döntő. Megint sikerült jobbat produkálnunk, mint azt a leülés sugallta, ugyanis négy döntetlen révén két pontot összeszedtünk, tehát 10-2 arányú vereséggel térhettünk haza – foglalta össze a bajnokit Kiss Csaba szakosztályvezető. A remiket Bartók Zoltán, senior játékosunk a már említett első táblán, ifjúsági játékosunk, Margl Roland a második táblán, Buzás Gyula az 5. táblán és Kerecsényi Zoltán a 10. táblán érték el. Utóbbi három játékos legalább 300 Élő-ponttal erősebb ellen érte el a fél pontot. Sajnos most is „bent felejtettünk” fél pontokat, néha egészet is, de nem azt kell nézni, hogy mi lett volna, hanem a tényszerű eredményt. Ezzel a vereséggel most lecsúsztunk az utolsó helyre, ugyanis közvetlen vetélytársunk a Zala Volán egy meglepetésszerű győzelmet könyvelhetett el. Legközelebb december 14-én itthon játszunk az Arborétum SE ellen, ott már - ha az elmúlt három mérkőzés leülését veszem figyelembe - a leülési erősségünk is jobb lehet az ellenfélnél, tehát minden adott egy komoly eredmény eléréséhez, ami akár egy győzelem is lehet. A tél folyamán is könnyebb ellenfelekkel fogunk játszani – előbb a Zala Volán, majd a Baki Agrocentrum következik – mindkettő idegenben. Az utóbb említett három csapat jelen pillanatban a mezőny második felében található.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!