Angyalmadár - Koncert a református templomban


2014-12-02 22:00:09  | cikk: Babos Petra  | 


Angyalmadár - Koncert a református templomban főképe
Angyalmadár címmel Ádám és Éva adott ma este adventi koncertet a pápai református templomban. A két bibliai név ez esetben Végvári Ádámot és Csepregi Évát, a Neoton Família két kiváló sztárszólistáját takarja.
A hangverseny előtt Csepregi Évával és Végvári Ádámmal beszélgettünk. Az énekesnő elmondta, nagyon jó kezdeményezésnek tartották az adventi koncertsorozat ötletét, amelyet a szervezőjük vetett fel. Szokatlan volt a helyszín, mivel templomban nem szoktak fellépni, de a Neoton-repertoárban sok olyan dal van, ami beleillik ebbe a miliőbe, mert a szeretetről és a meghittségről szólnak. Ezért is vágtak bele ebbe a sorozatba, s a sztárpáros zenészbarátaik kíséretében járja körbe advent idején az ország jelesebb templomait, így a pápait is.

- Szerencsére sok olyan dalunk van, ami kapcsolódik az adventhez, viszont igyekeztünk úgy felépíteni a műsort, hogy Neoton-slágereket átdolgozva kerüljünk közelebb a közönséghez. Itt énekelünk előttük, gyakorlatilag egy kamaratérben. Szeretjük a kihívásokat, s reméljük, amikor befejezzük ezt a koncertturnét, elmondhatjuk, hogy újat teremtettünk, ami szintén Neoton – fogalmazott Végvári Ádám.
Az Angyalmadár egy igazi karácsonyi dal, a közönség ezúttal nem egy Neoton-koncerten vesz részt. A szólisták a dalok erejével vallanak mindarról, amit nekik a karácsony, az adventi várakozás emelkedettebb hangulata jelent. Az est során felcsendült a Holnap hajnalig, az Édeni kert, a Kis karácsony, nagy karácsony, a Halleluja, a 220 felett, de ez utóbbinak egy átdolgozását hozták el.

A sztárszólistáktól megtudtuk, a koncertezés közben ők is lázasan készülnek a közelegő ünnepekre. Végvári Ádám családjával, három lányával és öt unokájával együtt készül az ünnepekre. Már eltervezték, hogy a nők mit fognak sütni és főzni. Tegnap a győri fellépés előtt elmentek Bécsbe, ahol vásároltak a hangulatos fővárosban egy-két apróságot.

Csepregi Éva hozzáfűzte, mivel ők advent idején fellépésről-fellépésre járnak, így nem sok ideje marad a készülődésre, de a párja, aki nagyon jól főz, sokat segít, ő készíti el a karácsonyi menüt is. Minden évben megbeszélik, hogy kinél karácsonyoznak. Az ünnepi készülődés mindig nagy, mivel nővére ekkor született, ő pedig a névnapját ünnepli december 24-én. Az énekesnő az ajándékokat még nem vásárolta meg – árulta el.
Az adventi koncert végére lélekben mindenki egy kicsit közelebb kerülhetett az ünnepekhez a Neoton tagjainak közreműködésével.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!