Megújult a Pegazus Színház - Díszelőadás a támogatók tiszteletére


2014-11-30 10:51:07  | cikk: mo  | 


Megújult a Pegazus Színház - Díszelőadás a támogatók tiszteletére  főképe
A Pegazus Színház társulata színészi játékának szinte egészét felvonultatta azon a díszelőadáson, mellyel támogatóinak mondott köszönetet. Mint korábban beszámoltunk róla, a 10. jubileumi évét megkezdett színház az elmúlt nyáron felújította Szent István úti épületét, emellett a nézőtér is megújult, gondos válogatás után új székeket helyeztek el a gyermek- és felnőttközönség számára. A társulat felhívást tett közzé az ülőhelyek egyéni megvásárlására, mellyel az adakozók a színház működését támogatták. A mecénások névtáblával ellátott ülőhelyet tudhatnak magukénak a társulat otthonában.
Sarkadi Nagy László, a színház igazgatója elmondta, köszönettel tartoznak mind a 45 támogatónak, nagylelkűségüket nagy gonddal szerkesztett meglepetésműsorral hálálták meg. De nemcsak a székfoglalók számára állt össze a különleges előadás. Sarkadi Nagy László hozzátette, többen segítették, támogatták hosszú távon társulatuk működését, számukra Borostyán-díjat adományozott a színház igazgatósága, emellett örök ülőhely fogadja őket a nézőtéren.

A társulat támogatására több önkormányzat, számos helyi vállalkozás, közéleti személyiségek, politikusok, magánemberek és lokálpatrióta pápaiak vásároltak nézőtéri székeket. A mecénások között volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki nagy örömmel támogatta a Pegazus Színház társulatát. Mint mondta, egy várost az emeli közösséggé, ha van kultúrája. Pápa mindig híres volt kulturális életéről, nem véletlenül nevezték a Dunántúl Athénjának. Kövér László megjegyezte azt is, azért is állt e jó ügy mellé, mivel – dacára annak, hogy 18 éves kora óta nem ebben a városban él – ízig-vérig pápainak tartja magát, s városunkat tekinti igazi otthonának.

A díszelőadáson a színház teljes társulata részt vett. Stílus és műfajkavalkád volt a meglepetésműsor, mellyel támogatóikat várták. Versek és dalok, dráma és bohózat, sanzon és musical, népköltemény és nagy hírű irodalmárok jeles alkotásai – mind-mind megfértek egymás mellett abban a kiválóan szerkesztett műsorban, mely a köszönet hangján szólt a közönséghez, s melynek középpontjában – minden tekintetben – a szék állt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!