Adventi ráhangolódás az Immanuel Közösségi Házban


2014-11-29 19:52:50  | cikk: Babos Petra  | 


Adventi ráhangolódás az Immanuel Közösségi Házban főképe
A Református Egyházközség idén is megszervezte azt a kézműves játszó-és alkotóházat, amelyet advent első hétvégéjén tartottak az Immánuel Közösségi Házban. A hangulatos épület pillanatok alatt megtelt az ügyes kezű, kreatív gyerekekkel és szüleikkel, hogy szebbnél-szebb dekorációkat és díszeket készítsenek az ünnepre. A foglalkozást a gyülekezet tagjai, Böröczky Krisztina és Halászné Kapcsándi Szilvia vezették.
A program során lehetett adventi koszorút, karácsonyfadíszt, üdvözlő lapot és egyéb kedves ajándékot barkácsolni.
Horváth Dániel hírportálunk kérdésére elmondta, nagyon várja már a karácsonyt. A 8 éves Dani karácsonyfadíszt készített, melyet gyöngyökkel tett színessé. Szüleit pedig egy saját készítésű, szép képeslappal ajándékozza meg.

Szakács Gergely lelkipásztor érdeklődésünkre elmondta, a játszóházba kifejezetten a hittanos gyerekeket és a szüleiket várták, hogy együtt készülhessenek az ünnepre, mert a legszebb ajándék a saját kezűleg elkészített tárgy. Mint mondta, advent a ráhangolódás időszaka. Az istentiszteletek témája is az advent lesz az elkövetkező hétvégéken.
Évek óta nagy sikernek örvend az adventi bazár, ahol kézzel készített apróságokat lehet vásárolni, s az adakozók ezzel támogathatják a hittanoktatók és a vasárnapi gyermekistentiszteletet vezetők jövő évi képzését. A bazár nemcsak a mai napon adott lehetőséget a vásárlásra, hiszen az Immánuel Közösségi Házban szeretettel várnak minden érdeklődőt advent idején.

A lelkipásztor felhívta a figyelmet arra, hogy holnap 16 órától a városi kórusok adventi koncertjének a templom ad otthont, szeretettel várnak minden érdeklődőt.
December 2-án, 19 órától Ádám és Éva koncertjére invitálnak mindenkit. Csepregi Éva és Végvári Ádám Angyalmadár című adventi műsorára jegyeket lehet vásárolni a JMSZK jegypénztárában.
Szakács Gergelytől megtudtuk, a templom hatalmas és gyönyörű adventi koszorúja már elkészült, az alkotás Halászné Kapcsándi Szilviának keze nyomát dicséri. A koszorú első gyertyáját holnap fogják meggyújtani a délelőtti istentiszteleten.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!