Felemásan szerepeltek ősszel utánpótlás csapataink


2014-11-28 11:02:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Felemásan szerepeltek ősszel utánpótlás csapataink főképe
Az elmaradt mérkőzések pótlását követően a Pápai Egyesített Labdarúgó Club - két kivétellel - összes versenykorosztálya téli pihenőre vonult. Az őszi szezonban láthattunk szép győzelmeket, bosszantó vereségeket és főleg a kiemelt bajnokságban sajnos nagy pofonokat is, lássuk mely korosztály honnan várhatja a márciusi folytatást.

U21
Marton Miklós U21-es együttese a középmezőny alsó felében tölti a pihenőt, a 10. helyen tanyáznak. A csapatnak nem sikerült jól az őszi hajrá, legutóbbi öt meccsükön csak egy pontot tudtak begyűjteni, mérlegük négy győzelem, három döntetlen, hét vereség. A csapat edzője szerint akkor tudnak sikeresek lenni, ha teljes a keret, erre azonban ritkán volt példa az ősz során. Az együttesbe több alkalommal a Lombard játékosai is visszajátszottak, Király Botond, Schmid Máté, Böröczky Bálint, Benkő Krisztián is igyekezett az alakulat hasznára lenni, sőt veszprémi kölcsönadásából Venczel Zoltán is visszatért Pápára. A csapatban az ősszel látottnál több van, remélhetőleg tavasszal feljebb tudnak kúszni a tabellán.

U18
15 forduló után sereghajtó Lantai Balázs együttese, bár a mieink még december 6-án játszanak egy elmaradt találkozót a második Debrecen ellen, de már a pontszerzés is bravúrszámba menne a Loki otthonában. Szigeti Ákosék mindössze három gólt lőttek a szezon során és 131-et kaptak, nulla ponttal várják a folytatást. A csapat edzője hangsúlyozta, nagyon erős a mezőny a mieink számára, a tisztes helytállás az egyetlen, amit el lehet várni a fiúktól, de biztos benne, hogy a tavaszt nem zárják pont nélkül, ehhez azonban jobb edzéslátogatottság kell.

U17
Kálmán István fiai az Észak-nyugati csoport másodosztályában vitézkednek, 15 csapatból az őszt követően a 11. helyen csípték el, négy győzelmet arattak és 10 alkalommal alulmaradtak ellenfelükkel szemben. A csapat négy alkalommal is csak egy góllal kapott ki ellenfelétől, így egy jó alapozással minden esély megvan rá, hogy a folytatásban előzzenek a tabellán, sőt ha a betegek is meggyógyulnak és teljes lesz a keret, szép félszezon elé nézhetnek.

U16
U16-osaink jobban szerepelnek az U18-asoknál, a 16 csapatos bajnokság 15.helyén állnak, mérlegük egy győzelem, két döntetlen, 11 vereség, hét gólt szereztek és 76-ot kaptak. Rájuk is vár még egy debreceni kirándulás, leendő vendéglátójuk a 8. a tabellán. Lantai Balázs elmondta róluk, bár még hosszú út áll előttük, tehetséges, technikailag képzett korosztályról van szó, így a mezőny kétharmadának méltó ellenfelei tudnak lenni.

U15 fiúk
A középmezőnyben töltik a szünetet Jevgenyij Baranov tanítványai, 11 meccsen hat győzelmet arattak, ötször pedig vereséget szenvedtek. A hajrá számukra sem sikerült jól, utolsó három összecsapásukon nem sikerült növelni pontjaik számát, ennek ellenére a PELC edzője nem volt elégedetlen a csapattal, hiszen ha sikerül javítani a helyzetkihasználáson, a tabella első felében meg tudnak ragadni tavasszal.

U15 lányok
A Tóth Ferenc-Pődör Ákos edzőpáros két bajnokságban versenyezteti a lányokat, egyrészt az U15-ös keresztpályás, valamint a nagypályás pontvadászatban. A félpályás bajnokságban utcahosszal a mezőny élén állnak – 15 ponttal vezetnek - húsz mérkőzésen mindössze egyszer kaptak ki, három döntetlen mellett 16 győzelmet számlálnak, a góllövőlista élén Krivácsy Eszter 11 góllal áll. Idén először neveztek a nagypályás küzdelmekbe, természetesen ebben a kiírásban nem az eredmény a cél, a legfontosabb, hogy fejlődjenek a lányok, megszokják a pálya méretét, kialakuljanak a posztok. Ennek ellenére a vártnál jobban sikerült az ősz, három győzelmet is szereztek, ráadásul legyőzték az éllovas Ferencvárost is.

U14
Orovecz András tanítványai tavaly még a Bozsik Programban szerepeltek, a játékosok mindjárt az első meccsen magasra tették maguk előtt a mércét, hiszen Mosonmagyaróvárnak tíz gólt gurítottak. Szerencsére a folytatásban is jól szerepeltek, a Veszprém mögött a második helyen állnak, 11 bajnokin csak a megyeszékhelyiektől kaptak ki, a bajnokság a Csorna elleni 1-1-es döntetlennel zárult. Külön meg kell említeni október hónap legjobb utánpótlás labdarúgóját, Mogyorósi Bálintot, aki 32 találattal vezeti a góllövőlistát.

A tavaszi menetelés márciusban folytatódik. A kisebb korosztályokról és az óvodai képzésről is hamarosan beszámolunk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!