A hálaadást ünnepelték a tarczysok


2014-11-26 20:02:00  | cikk: Babos Petra  | 


A hálaadást ünnepelték a tarczysok főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatán már hatodik éve hagyomány, hogy megemlékeznek az amerikaiak második legfontosabb ünnepéről, a hálaadásról. A diákok már napokkal ezelőtt lázasan készültek az ünnepre, országismeret órán megismerkedtek az amerikaiak történelmével, szokásaival és hagyományaival, technika órán pedig készítettek pulykás díszt, zarándok kisfiút, kislányt és indiános figurát is.
- A hálaadást minden november negyedik csütörtökén ünneplik az Egyesült Államokban. Az észak-amerikaiak legnagyobb családi ünnepének gyökerei közel 400 évre nyúlnak vissza, amikor is 102 zarándok hagyta el Angliát, és megérkezett az Új Világba a Mayflower nevű hajón egy jobb élet reményében. Ők voltak az elsők, akik nagy lakomákkal ünnepelték a bőséges aratást, s hálát adtak az Istennek és indián barátaiknak a sok jóért, segítségért, amit új hazájuk nyújtott nekik - mondta Hardi Tünde tagozatvezető.
A műsort a kéttannyelvű tagozatra járó felsős diákok állították színpadra angol tanáraik segítségével. Az előadást a tanulók kétszer adták elő, először magyarul az alsósoknak, majd angolul a felsős tanulóknak. A programon részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese és felesége.
Hardi Tünde megjegyezte, holnap a Petőfi Sándor Gimnázium tanulóinak is bemutatják hálaadás napi műsorukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!