Életöröm és pozitív életszemlélet – Pál Feri atya előadása Pápán


2014-11-25 14:41:10  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Életöröm és pozitív életszemlélet – Pál Feri atya előadása Pápán főképe
Ahogy mondani szokták, egy gombostűt sem lehetett volna leejteni hétfőn este Pál Feri atya előadásán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) színháztermében, amely zsúfolásig megtelt a népszerű katolikus pap és mentálhigiénés szakember pápai látogatására. A töretlen életörömöt és ellenállhatatlanul pozitív életszemléletet sugárzó Feri atya közvetlen, humoros előadásmódjával, illetve hétköznapi történetekkel szemléltetve hozott közelebb hallgatósága számára olyan témákat, mint például az életünkkel való elégedettség, a célok kitűzésének fontossága, vagy éppen az elmúlás elfogadása.

Kutatási eredményekre alapozva kiemelte: az élettel való elégedettséget, a szubjektív „jól-létet” jelentősen segíti, ha meg tudjuk találni az életünk értelmét, ha értelmes életet élünk, ha – jó értelemben véve – magunkról megfelejtkezve tudunk elmélyültek lenni valamilyen tevékenységben, kapcsolatban. – Az emberi természethez alapvető szükségletek kapcsolódnak, ezekből pedig vágyak fakadnak. A vágyakból tudjuk kitűzni az igazai életcéljainkat. Ezért lehet nagy jelentősége, hogy a legalapvetőbb szükségleteinkre, a legmélyebb vágyainkra találjunk rá, és ebből tűzzünk ki életre szóló, sőt, halálon túlmutató életcélokat. Ugyanis a kutatási eredmények szerint a hosszú távú, belső, de nem énközpontú életcélok azok, amelyek összefüggést mutatnak a „jól-léttel” – fogalmazott Pál Feri atya.

Mint mondta, az önbecsülés hozzájárul ahhoz, hogy érzelmileg pozitív viszonyt alakíthassak ki saját magammal, azaz egyszerűen jóban legyek magammal, jó érzéseket keltsen bennem az, ha magamra gondolok. A mentálhigiénés szakember hangsúlyozta, az önbecsülés az élet számtalan területén döntő jelentőséggel bír. Emellett hasonlóan fontosnak tartja a humort is. – A humornak van egyfajta lélekemelő hatása. Olykor bele tudunk süppedni, rogyni a saját életnehézségeinkbe, a humor pedig fölé emel annak a nézőpontnak, amikor a mélypontról tudunk csak kifelé nézni – jegyezte meg mosolyogva Feri atya, aki a JMSZK szervezésében érkezett Pápára.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!