Külföldi gyakorlatra bátorította a petőfiseket Kovács Kristóf


2014-11-25 11:54:32  | cikk: mo  | 


Külföldi gyakorlatra bátorította a petőfiseket Kovács Kristóf főképe
Egy fiatal hallgató külföldi tanulmányútjának sikereiről hallhattak beszámolót a petőfisek tegnap. Kovács Kristóf az ELTE szociológia szakán Erasmus-ösztöndíjjal töltött fél évet Brüsszelben, egy globális nagyvállalat európai kommunikációs központjában. Ezt megelőzően kommunikáció és médiatudomány alapszakot végzett, melyhez kapcsolódóan Kristóf két év fél évet töltött a General Electric egyik magyarországi telephelyén, ahol gyakornokként rengeteg tapasztalatot szerzett. Tudását a vállalati kommunikáció terén kamatoztatta, a kommunikációs igazgatóval dolgozott együtt, részt vett a stratégiák kidolgozásában és saját projektjei is voltak, ilyen volt például a vállalat európai jelenlétének, üzletágainak bemutatása grafikák segítségével – tudtuk meg Kovács Kristóftól.

Kovács Kristóf a végzősök angolóráján, angol nyelven számolt be élményeiről. Megítélése szerint elengedhetetlen manapság, hogy egy fiatal hallgató ne próbálja ki magát külföldön, s ne jelentkezzen külföldi ösztöndíjra, tanulmányútra, szakmai gyakorlatra. Kovács Kristóf a Tempus Közalapítvány Mobilitási óra programja keretében tartotta meg előadását a petőfiseknek. A fiatalember folyékonyan beszél angolul, előadásában meggyőzően képviselte álláspontját, mely szerint a külföldi gyakorlat órási előnyökkel jár mind a tanulmányok, mind az életben történő eligazodás tekintetében. Beszámolója keretében Kristóf tájékoztatta a diákokat arról, miként élhetnek a külföldi gyakorlatok, ösztöndíjak kínálta lehetőségekkel, s bátorította őket a részvételre. Kristóf hangsúlyozta, az ösztöndíjjal csak nyerhetnek, emellett pedig óriási élmény a külföldi gyakorlat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!