13 éves a Kópé-Vár


2014-11-24 07:07:03  | cikk: Babos Petra  | 


13 éves a Kópé-Vár főképe
2001-ben alakult meg Pápán a Zárda utcában a Kópé-Vár. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat indította útjára a Játszva megelőzni című programot, melynek keretében a lakótelepeken olyan helyeket hoznak létre, ahol a gyerekek hasznosan tudják eltölteni az idejüket, amíg a szüleik haza nem érnek.
Berkes Béláné, a Vajda Péter lakótelepi Gyermekért Alapítvány kuratóriumi elnöke az évforduló kapcsán elmondta, nagyon örültek, hogy Pápán is lehetőség nyílt ilyen tér kialakítására, amit a Máltai Szeretet Szolgálat és Pápa Város Önkormányzata közösen üzemeltetett.
- Büszkék vagyunk a játszóházra, hiszen Győrben sincs ilyen. Ez egy igényesen felszerelt játszóház, ahová bárki betérhet 10 és 18 óra között a hét minden napján. A gyerekek szívesen és sokszor veszik igénybe, gyakran jönnek ide iskola után, illetve nyáron, amikor szünet van. A játszóház tehát rendkívül népszerű, főként a 10-12 évesek körében. A családok itt együtt játszhatnak, a gyerekek szeretnek csocsózni, társasozni, trambulinozni, ping-pongozni és kézműveskedni, de ha jó idő van, inkább a kinti játékokon töltik idejüket. Nyaranta szerveznek hozzánk táborokat is, melyek szintén kedveltek - mondta a kuratórium elnöke.
Berkes Béláné a születésnapon, amit korai kamaszkornak nevezett, azt kívánta, hogy együtt éljék meg a nagykorúságot, vagyis a 18. születésnapot.
A 13 éves születésnapon Tomi bohóc és a Hangszertlopikáló Manó vidám zenés műsorát élvezhették a gyerekek, majd kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket. A programot csocsóbajnokság zárta. Természetesen, ha már születésnap, a jelenelevők együtt fogyaszthatták el a hatalmas ünnepi tortát.

A családi hangulatú, barátságos játszóházba sok szeretettel várnak minden érdeklődőt naponta 10 és 18 óra között 0-14 éves korig.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!