Magabiztos hazai győzelmek a női kézilabda bajnokságban


2014-11-23 16:55:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos hazai győzelmek a női kézilabda bajnokságban főképe
Dupla hazai fordulót rendeztek a megyei első osztályú női kézilabda bajnokságban. A 9. fordulóban délelőtt a Sportoázis NKK Pápa a tabella utolsó előtti helyén álló Nemesvámost fogadta. A középmezőnyben elhelyezkedő hazaiak számára csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek a hét találkozón mindössze egy győzelmet arató Veszprém megyeiekkel szemben, ráadásul az odavágó 18-18-as végeredményét is szerette volna feledtetni a Sportoázis. Ennek szellemében is alakult a bajnoki, a 10. percben már 6-2-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban is a mieink akarata érvényesült, hét góllal vezettek Széll Annáék a szünetben (13-6). A második játékrészben sem változott a játék képe, a korábban kevesebb játéklehetőséghez jutók is jól szálltak be a meccsbe, a vége magabiztos, kilencgólos hazai győzelmet hozott, a lányok szép sikerrel búcsúztak közönségüktől, hiszen legközelebb már csak tavasszal láthatjuk őket hazai pályán.

Sportoázis NKK Pápa – Nemesvámos 28-19 (13-6)

Kapcsándi Zsolt: A magabiztossággal nem volt gond, a védekezésünk 40 percig jól működött. A mai meccsen védekezésben és támadásban több variációt is kipróbáltunk, igyekeztem a sérülteket visszaépíteni a csapatba, és szerettem volna, ha a fiatalok nagyobb önbizalomhoz jutnak. Az első félidőben eldöntöttük a két pont sorsát, de a helyzetkihasználásunkon van még mit csiszolni.

Pápai gólszerzők:
Fülöp Petra 10
Széll Anna 5
Németh Éva 3
Molnár Petra, Szabó Vivien, Szabó Edina, Sárközi Noémi 2-2
Németh Anita, Pulay Fruzsina 1-1

A játéknap másik pápai érdekeltségű összecsapásán délután a Kilián DSE-Nyárádnak szoríthattunk, Koncz János csapata a sereghajtó Alsóőrssel csapott össze. Ebben a párosításban is a mieink számítottak esélyesnek – az odavágón tíz góllal nyertek - ellenfelük pedig azóta is nyeretlen volt, a pápaiak pedig már öt pontot is szereztek a bajnokságban. A várakozásnak megfelelően játszottak a lányok, bár az első tíz percben jól tartották magukat a sereghajtók (5-3), az első félidő második felében nagyobb különbséget tudtak kialakítani, nyolc góllal vezetett a Kilián (15-7). A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, és egy 7-0-s rohammal már 16 találat volt a különbség, végül a vártnak megfelelően játszott és nyert a Kilián DSE-Nyárád.

Kilián DSE-Nyárád – Alsóőrs 33-16 (15-7)

Koncz János: Nem szoktam az eredménnyel foglalkozni, most is inkább a játékot figyeltem és úgy láttam, a szeptemberi mérkőzés óta fejlődtek a lányok, és az önbizalmuk is megnőtt, most már egyre többet merik megcsinálni azt a pályán, amit az edzésen gyakorolunk és a hétmétereseket is nagyobb százalékban értékesítjük. Még most is a kísérletezés fázisában vagyunk, bízom benne, hogy tavasszal még jobbak leszünk, és a középmezőnyben meg tudunk ragadni.

Hazai gólszerzők:
Pődör Patrícia 9
Nagy Zsófia 7
Koncz Lilla 5
Esztergomi Stella 4
Bolla Enikő 3
Györkös Hanna, Beszpréminé Bolla Anikó 2-2
Bereczki Franciska 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!