Lakossági konzultációsorozat kezdődött – az elsőt az Igalon tartották


2014-11-23 16:57:53  | cikk: HuHa  | 


Lakossági konzultációsorozat kezdődött – az elsőt az Igalon tartották főképe
Míg Tapolcafőn a következő évi feladatok felmérését tartották a napokban, addig az Igalon már az első lakossági konzultációra várták a lakótelepieket pénteken este.
A kezdeményezés célja, hogy a város lakóival együtt alkossák meg a következő esztendők fejlesztési feladatait az egyes városrészeken – tudtuk meg a polgármestertől. Áldozó Tamás arról tájékoztatta hírportálunkat, a város vezetése minél jobban szeretne élni a 2014-2020-as európai uniós ciklus nyújtotta lehetőségekkel, mindehhez pedig tervszerű munka szükséges, ami alapján össze lehet állítani Pápa városfejlesztési programját és az egyes városrészek városfejlesztési részprogramjait.
-Ez a folyamat alapozó munkával kezdődik, melynek során a városrészek képviselőivel és munkatársainkkal végigjárjuk az adott városrészt, feljegyzéseket készítünk, áttekintjük a már meglévő fejlesztési koncepciókat. Ezt követően kérjük az ott élőket arra, hogy üljünk le, beszéljük át, mit szeretnének megváltoztatni, milyen típusú környezetrendezést szeretnének lakókörnyezetükben. Kíváncsiak vagyunk minden ott élő véleményére.
A városrészi fejlesztési terveket a történelmi városrészekhez, csatolt településekhez és a lakótelepekhez igazítják, minden városrészt bejárnak a közeljövőben és mindenütt tartanak majd lakossági konzultációkat. A tervek szerint az első ilyen egyeztetések az év elején lezajlanak, ezek alapján márciusra minden városrészre elkészülnek a fejlesztési részprogramok, s az abban foglaltakat szintén a lakossággal közösen kívánják rangsorolni. A polgármester bízik abban, hogy sok pápai, sok okos javaslattal segít összeállítani azokat a feladatcsoportokat, amelyeket aztán a következő években el kell végezni. Az egyes feladatokhoz lehetőség szerint pályázati forrásokból remélnek pénzt, amihez pedig nem adódik támogatás, azt önerőből finanszírozzák. Az első lakossági konzultációt az Igalon és környékén élők számára tartották, hiszen erre a városrészre vonatkozóan már idén elkészültek a közterület rendezési tervek, amelyek alkalmasak a megvitatásra.  A Kóter Turistaszállóban tartott véleménycserén részt vett Áldozó Tamás polgármester, Zsegraics Gyula, a városrész önkormányzati képviselője, Molnár István városfejlesztési osztályvezető és Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportjának vezetője.
-Azt remélem a mai estétől, hogy az Igal környékén lakókkal ki tudjuk választani a legpraktikusabb rendezési tervet, amit a lakók javaslatai alapján tovább tudunk tervezni még az idén, jövő tavasszal pedig megkezdődhet a megvalósítás – fogalmazott a városvezető. Áldozó Tamás hozzátette, a Komáromi utca környékén lakóktól azt várja, hogy megfogalmazzák elvárásaikat, elmondják javaslataikat, ami alapján ott is megindulhat egy rendezési terv készítés.
Az Igal lakótelep közterületeinek rendezésére készült három tervvariációt Zsegraics Gyula mutatta be az összegyűlteknek. Mint mondta, komplex rendezési tervek készültek az Igalra, melyek a járdák, utak, autóbuszmegállók és parkolók rendezését éppúgy tartalmazzák, mint a vízelvezetési rendszer javítását és a lakótelepi fák rendezését.
-Ezeket az összefüggő terveket szeretnénk a lakossággal egyeztetni, a folytatásban pedig az Ipari Park területén lévő lakókörnyezet környékének a terveit elkészíteni, amihez várjuk az ott élők véleményét – fogalmazott. A tervek ismertetését követően a konzultáción megjelentek több javaslatot is megfogalmaztak: az igaliak fontosnak tartják a parkolók számának növelését és komfortosabbá tételét a lakótelepen, a járdák, utak megújítását, a játszótér fejlesztését és a meglévő füves sportpálya megtartását, de szóba került a lakótelepi fák cseréjének szükségessége is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!