Rendőrségi nyereményjáték kerékpárosoknak és gyalogosoknak


2014-11-21 23:36:08  | cikk: HuHa  | 


Rendőrségi nyereményjáték kerékpárosoknak és gyalogosoknak főképe
Októberben indult a Látni és látszani elnevezésű országos baleset-megelőzési kampány, mely elsősorban a gépjárművezetőket szólítja meg, ezzel párhuzamosan pedig Közlekedj tudatosan! címmel hirdetett nyereményjátékot a Pápai Rendőrkapitányság. A cél, hogy felhívják a gyalogosok és kerékpárosok figyelmét arra, hogy a láthatóság számukra is rendkívül fontos, hiszen ők a legvédtelenebbek a közlekedésben.
-Az ősszel megváltozott időjárási és látási körülmények között különösen fontos, hogy a biciklisek és a gyalogosok nagyon jól láthatóak legyenek. A közlekedési szabályok előírják számukra lakott területen kívül a láthatósági mellény viselését, valamint a kerékpárok kivilágítását éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, de azt szeretnénk, ha napközben is ügyelnének arra, hogy minél inkább észlelhetőek legyenek a közlekedésben – magyarázta Császárné Elek Veronika rendőr alezredes, hozzátéve, a most indított akció keretében a láthatósági mellény és kerékpár világító berendezés vásárlását szorgalmazzák.
A program szerint aki, november 19. és december 10. között vásárol láthatósági mellényt vagy kerékpárlámpát és annak blokkját (számláját, nyugtáját) nevével, lakcímével, telefonszámával eljuttatja a Pápai Rendőrkapitányságra, az sorsoláson vesz részt. Mivel a kis üzletek pénztárgépei nem írják ki a termék megnevezését, így ilyen esetben a termékcimkét, termékleírást is kérik csatolni, hogy a vásárolt termék beazonosítható legyen.
A vásárlás tényét igazoló blokkot és termékcimkét a Pápai Rendőrkapitányság ügyfélfogadó helyiségében elhelyezett gyűjtőládába kell bedobni, de feladható postán is, vagy akár a rendőröknek is átadható. A közlekedésbiztonsági akció sorsolásának eredményét a Városi Baleset-megelőzési Bizottság soron következő ülésén ismertetik. Három szerencsés nyertes értékes tárgyjutalomban részesül, az első tíz beküldő pedig fényvisszaverő szalagot kap ajándékba.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!