Újabb járdaszakaszok újulnak meg Tapolcafőn


2014-11-21 22:12:51  | cikk: HuHa  | 


Újabb járdaszakaszok újulnak meg Tapolcafőn főképe
Az év elején az önkormányzati képviselők által összegyűjtött lakossági igények alapján került be a város költségvetésébe egy tapolcafői járdaszakasz újjáépítése. A gyalogosfelület építése a nyár végén kezdődött meg, az új, térkő burkolatú szakasz több mint ötszáz méter hosszan nyúlik be a településközpontba Veszprém irányából. A munkálatok elkészültek, az eredetileg tervezett 22 millió forintos költségvetésből azonban mintegy 8 millió forint megmaradt, a város vezetése pedig úgy döntött, hogy ezt a pénzt „otthagyja a faluban”, így más járdaszakaszok is megújulhatnak – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől, aki a minap járta be a csatolt településrészt Zsegraics Gyula képviselővel és a város műszaki szakembereivel.
-Az eredetileg tervezett járdaépítésből megmaradó forrásból a falu központjában folytatódik a gyalogos felületek cseréje. Jelenleg a presbitérium és a református templom közötti szakaszon folyik a munka, ez 120 méter hosszú új járdát jelent. Ezen túl még az idén elkészül az óvoda és a kocsma közötti szakaszon is a járda – mondta el a városrész önkormányzati képviselője. A kivitelezők a településközpontban is dolgoznak, az emlékmű körüli területen is új térkő burkolatú felületet alakítanak ki kiemelt szegéllyel, mintegy 280 négyzetméteren. Ezzel eltűnik a megsüllyedt padka és csökken a balesetveszély a forgalmas út mellett.
A tapolcafői bejárás nem csak a járdaépítés megtekintésére korlátozódott, a polgármester kollégáival az egész falut bejárta.
-A város minden területét végigjárjuk a városrész önkormányzati képviselőjével, a városfejlesztési osztály és a Városgondnokság munkatársával és számba vesszük azokat a feladatokat, amelyeket meglátásunk szerint a következő években el kell végezni – közölte Áldozó Tamás. Az összegyűjtött feladatokat a következő év elején egyeztetik a városrészek lakóival és további javaslatokat várnak tőlük. Tapolcafő vonatkozásában szóba került a vízelvezető árkok rendezésének szükségessége, a sportpálya közvetlen környezetének rendbetétele és a tanösvényhez vezető lépcső javítása is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!