Nemzetközi Keresztény Tanáregyesület konferenciája Pápán


2014-11-21 20:11:40  | cikk: Babos Petra  | 


Nemzetközi Keresztény Tanáregyesület konferenciája Pápán főképe
Első ízben rendezték Pápán a International Association for Christian Education (Nemzetközi Keresztény Tanáregyesület) éves konferenciáját. Az összejövetelre 25 küldött érkezett 7 országból. A két napos találkozónak a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola és a Pápai Református Kollégium Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolája adott otthont.
A nemzetközi protestáns iskolákat, tanárokat összefogó szervezet neve a Nemzetközi Szövetség a Keresztény Nevelésért és Oktatásért. A szervezet működése hosszú évekre nyúlik vissza, Hollandiában alakult, manapság már vannak tagjai többek között Lengyelországból, Írországból és Magyarországról is. Céljuk a keresztény oktatás népszerűsítése, értékeinek megjelenítése európai szinten. Révész Rita, a Magyar Evangélikus Egyház nevelési-oktatási osztályának külügyi referense, a program felelőse érdeklődésünkre elmondta, Pápára azért esett a választás, mert itt működik evangélikus általános és református gimnázium is, így a vendégek mindkét felekezet oktatási munkájába betekintést nyerhettek.
A pápai konferencia témája a szociálisan nehéz helyzetben lévő gyermekek segítése, illetve a tolerancia jelenléte volt.
- Nagyon jól éreztük magunkat Pápán, igazán szép a város. Mindkét iskola múltjával és jelenével megismerkedtünk, mindenhol szívélyes fogadtatásban volt részünk, amit köszönünk szépen - tette hozzá a helyi szervező.
A Pápai Református Kollégium Gimnáziumában a díszteremben Fekete Pál Péter és Kovács Péter igazgatóhelyettesek köszöntötték a megjelenteket, a diákok bemutatták az iskolát, táncbemutatót tartottak, majd a vendégek megtekintették a könyvtárat.
A pápai találkozó a város és az iskolák megtekintése után konferenciával zárult a délutáni órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!