Közmeghallgatást tartottak a Városházán


2014-11-21 12:36:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Közmeghallgatást tartottak a Városházán főképe
A csütörtöki képviselő-testületi ülés folytatásaként közmeghallgatást tartottak a Városháza nagytermében késő délután. A közmeghallgatást az önkormányzati törvény értelmében minden évben egy alkalommal kell megtartani. A tegnapi eseményen Áldozó Tamás polgármester röviden összefoglalta a képviselő-testület idei évi munkáját. A képviselők 2014-ben eddig 13 alkalommal üléseztek, ebből tíz alkalommal került sor rendes, három esetben pedig rendkívüli ülésre. A testület mostanáig 156 határozatot hozott, tíz esetben új rendeletet alkotott, míg 16 alkalommal korábbi rendeleteket módosítottak, illetve egészítettek ki. A képviselőtestület ülésein a képviselők részvételi aránya 91 százalékos volt – tudtuk meg a polgármestertől.
– A 2014. év egy zaklatott esztendő volt. Három választás volt ebben az évben. Nyílván nem vonatkoztathatunk el attól, hogy a képviselő-testületben politikai pártok képviselői ülnek. Ennek ellenére úgy látom, a képviselő-testület nyugodtan, fegyelmezetten, felelőssége tudatában dolgozta végig a 2014-es évet. Nagyon ritkán volt olyan alkalom, amikor a politikai csatazaj behallatszódott a városházi ülésterembe. Ezt a hozzáállást minden egyes alkalommal meg is köszöntem az ellenzéki képviselőtársaimnak. Ilyen hangulatból, az ilyen együttmunkálkodásból lehet igazán építkezni – nyilatkozta hírportálunknak Áldozó Tamás.
Idén nem határoztak meg külön témát a közmeghallgatásnak, amelyre a lakosság köréből nem érkezett érdeklődő, így kérdést sem tettek fel a képviselő-testületnek. – A választások után úgy gondoltuk, alkalmat adunk arra, hogy az új képviselő-testülettől teljesen szabadon, bármely témában érdeklődjenek a pápaiak, kérdéseket tegyenek fel. Személy szerint azt gondoltam, például a garázsadó-ellenőrzéssel kapcsolatos visszhangok miatt lesznek olyanok, akik megjelennek a közmeghallgatáson, és a megpróbálják tisztázni a félreértéseket. Nem így történt – jegyezte meg a polgármester. Mint mondta, ez talán annak is betudható, hogy nagyon sok pápai tartja a kapcsolatot személyesen a képviselőkkel, sok esetben közvetlenül velük beszélik meg a problémáikat.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!